Toneelgilde Volksveredeling uit Roeselare speelt de luchtige komedie Schoktherapie: “Een stuk uit het leven gegrepen”

De rollen worden gespeeld door Geert Blondeel, Marijn De Backer, Eva Mahieu, Cindy Puystjens, Janni Van Acker, Karol Vandenbussche, Luc Verleye en Sally Vlieghe. (foto Stefaan Beel) © Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

In de eerste twee weekends van november speelt Koninklijke Toneelgilde Volksveredeling ‘Schoktherapie’. Een hilarische komedie van John Vermeulen met Geert Vansteenkiste op de regisseursstoel.

“Na een stille periode van twee jaar zijn we eindelijk terug present”, klinkt het bij Cindy Puystjens. “Er waren nog heel wat twijfels en ontzettend veel onzekerheden maar toch namen we het risico. We voelen aan onze trouwe achterban dat mensen echt terug uit hun kot willen komen. Vorig jaar moest ons feestjaar worden want we bestonden juist één eeuw. Een grote productie met twintig spelers was jammer genoeg ook dit jaar niet haalbaar. Vooral de repetities zorgden voor moeilijkheden.”

“We hadden ook geen repetitielokaal en niemand wist eigenlijk of we het effectief zouden mogen spelen. Na wat lezen en rondkijken vonden we uiteindelijk een coronaproof stuk. De komedie ‘Schoktherapie’ was een ideale productie om met een beperkt aantal mensen in te oefenen.”

De rollen worden gespeeld door Geert Blondeel, Marijn De Backer, Eva Mahieu, Cindy Puystjens, Janni Van Acker, Karol Vandenbussche, Luc Verleye en Sally Vlieghe. “Een bonte bende gedreven acteurs”, zegt Cindy.

Hilarisch stuk

“Huisregisseur en voorzitter Geert Vansteenkiste neemt deze keer de regie voor zijn rekening. Het stuk vertelt het verhaal van een psychiater en zijn lieftallige secretaresse die drie koppels in hun dokterspraktijk ontvangen. Elk paar vertelt met welke onzekerheden en moeilijkheden ze in hun relatie geconfronteerd worden. Al vlug blijkt dat de dokter zelf ook heel wat relationele problemen heeft. Komt er een oplossing voor iedereen?”

“Naar dat antwoord gaan we tijdens dit hilarisch stuk op zoek. Schoktherapie is een leuke luchtige komedie die perfect uit het leven gegrepen is. Iedereen in de zaal zal zich ongetwijfeld amuseren en een stukje van zichzelf herkennen.”

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.