Theaterweekend in Westouter van start

In het kader van de pas gerestaureerde molen op de Rodeberg werd ook een stukje opgevoerd met een molenaar als centrale gast. © EF
Redactie KW

Dit weekend is er dan toch theater in Westouter. “We organiseren activiteiten die zo dicht mogelijk aanleunen tegen ons theaterfestival Spots Op West. Er zijn theaterwandelingen overdag en ’s avonds een avondvullende voorstelling, coronaproof, in een grote loods,” aldus Stefaan Deleeck van Opendoek.

Opendoek laat met ‘Toch Theater’ de liefhebber dit weekend niet in de steek. Er werd vrijdagavond geopend met een theaterwandeling met start aan het dorpsplein. De theaterwandeling start ook op vaste tijdstippen dit weekend. “Onderweg trakteren we de wandelaars op korte performances. Elke minivoorstelling staat op zich en werd gecreëerd op maat van de locatie. Van een oude molenaar, het begin van het toerisme in Vlaanderen, een jongeman die het priesterschap overweegt, over een viroloog op een wijngoed tot een man met vluchtgedrag: ze wekken elke locatie tot leven,” duidt lokale bindpersoon met Opendoek, Frank Verdru deze activiteit.

De theaterwandeling is ongeveer 3km lang en duurt ongeveer 2.5 uur. Er worden maximum 30 personen toegelaten per wandelgroep.

Ook dit weekend zijn er enkele avondvullende voorstellingen. Een daarvan is Desperado van Kunst en Vreugd uit Hooglede. Het stuk gaat over vier cowboys, elk met hun eigen verhaal en dromen. De voorstellingen beginnen op zaterdag om 20.30 uur en zondag om 19.30 uur in Loods Dauchy. In de tuin Blauwpoort staat ook een jongerenpodium.

Elke theaterdag wordt afgesloten met livemuziek op het dorpsonthaalpunt en dit telkens tussen 21.30 en 23 uur. Op zaterdag is dat O Pingo Doce II wat ‘de zoete druppel’ betekent en ook de naam is van een supermarktketen in Portugal. Ze brengen een combinatie van jazz en Braziliaanse muziek. Op zondag zijn dat Martinus Wolf en Dirk Poel. Dit duo brengt op gitaar en piano met jazz, swing, ragtime, ballads een breed palet aan stijlen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier