https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Theaterbende PROT pakt uit met nieuw project ‘Protlab’

Op foto Valentijn Despeghel (voorzitter CO7), Damien Vantomme (regiocoördinator Opendoek), Matthias Breyne (cultuurdienst Poperinge), Sofie Wanten (Opendoek), Birgit Provoost (PROT), Janne Samyn (PROT) en Thomas Schotte (cultuurdienst Ieper). © (Foto EG)
Redactie KW

Opendoek, CO7, stad Ieper, stad Poperinge, Opendoek en Theaterbende PROT slaan de handen in elkaar om in het najaar 2021 en het voorjaar 2022 een reeks theaterworkshops naar de Westhoek te halen.

Het nieuwe initiatief van PROT werd gelanceerd onder de naam ‘Tegenlicht. Theaterworkshops in de Westhoek’. “Het initiatief heeft tot doel om kwalitatieve workshops aan te bieden die vooral op jongeren gericht zijn”, vertelt Matthias Breyne van de dienst cultuur Poperinge.

“Bij het zoeken naar docenten en expertise om de workshops te organiseren, kwamen we logischerwijze uit bij Opendoek. Op hetzelfde moment bewoog er ook wat in Ieper. Een project voor de hele Westhoek was blijkbaar interessanter. Op die manier ontstond een unieke samenwerking tussen vijf gelijkwaardige partners die hetzelfde doel voor ogen hadden: kwalitatieve workshops in de hele Westhoek aanbieden, gedragen door verschillende partners.”

Jongeren stimuleren

“Ook wij waren met een dergelijk initiatief bezig en wilden het theater in de Westhoek een duwtje geven”, aldus Valentijn Despeghel, schepen voor Cultuur en voorzitter CO7. “Wij willen jonge mensen stimuleren om met theater bezig te zijn om theater en toneel op een hoger niveau te tillen. Wij hadden ook een gesprek met Opendoek terwijl ook Poperinge hen op vrijwel hetzelfde moment contacteerde. Belangrijk is ook dat alle gemeenten, aangesloten bij CO7 bij het initiatief betrokken zijn. In Ieper is het niet de bedoeling om de concurrentie met dé Academie aan te gaan. Met dit initiatief willen we jongeren laten duiken in de wereld van het theater.”

Praktisch

In een negental verschillende workshops maken de deelnemers kennis met theater in al zijn vormen. Je leert zelf acteren of improviseren, leert hoe het er achter de schermen aan toe gaat in een workshop van licht en geluid en leert hoe je met promotie de volgende productie beter in de kijker zet. De deelname is gratis. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Dit kan via www.opendoek.be/tegenlicht. Wees er vlug bij, want de plaatsen zijn beperkt. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten