Theater Streven mag naar festival Spots op West in Westouter

De drie acteurs van Streven die ‘Alles voor u’ zullen spelen in Westouter zijn v.l.n.r. Jo Bostyn, Margot Demeulemeester en Carine Deslee. © gf
Gerda Verbeke

Theater Streven zal begin juli te zien zijn met hun pareltje ‘Alles voor u’ op het theaterfestival Spots op West in Westouter. Uit meer dan zeventig inzendingen werden zij geselecteerd. De organisatoren willen een rijk overzicht bieden van wat amateurtheater vandaag de dag betekent.

Voor theaterliefhebber is de zomer niet compleet zonder Spots op West, een locatietheaterfestival dat jaarlijks georganiseerd wordt in Heuvelland, een gastvrij festivaldorp in de Westhoek. De charme van het festival zit in de kleinschalige locaties waarbij alles mogelijk is. “In een loods, schuur, kerk, op straat of in het bos zal er vier dagen lang genoten kunnen worden van een gevarieerd programma”, aldus Opendoek, dat sinds tien jaar allerlei grote of kleine theaterevenementen organiseert, waarvan het Landjuweelfestival, Spots op West en Toekoer Festival de bekendste zijn. Tijdens het festival in Westouter zal er ook theater gemaakt worden via verschillende workshops waarin er kennis kan gemaakt worden met de verschillende aspecten van theater, met als kers op de taart een voorstelling op het festival zelf.

Knappe prestaties

Theater Streven, dat opgericht werd in 1944, is niet aan haar proefstuk toe. Sinds 1991 hebben zij een plaatsje in de eerste categorie naar aanleiding van hun deelname aan het 37ste Provinciaal Toneeltornooi met Gaslicht. Naast toneel werkte Streven ook mee aan twee musicals. Hun jeugdwerking Compagnie Foert zag intussen ook het levenslicht.

In 1999 kreeg Streven nog de Gouden Meeuw met Au Bouillon Belge. In 2010 volgde de selectie met PIN, waardoor ze in 2013 mochten schitteren op het theaterfestival in Kortrijk met Knecht van twee meesters. In de laatste editie van het Provinciaal Theaterfestival in 2015 werd het amateurgezelschap opnieuw geselecteerd, waardoor ze in 2017 op de planken stonden in Tielt met Oblomov.

Alles voor u

Onder regie van Lore Waignein brengen drie acteurs het drieluik Alles voor u, geschreven door Johan Knuts, Leen Roels en Ineke Nijssen. “Het is een uit het leven gegrepen verhaal over een vechtscheidend koppel dat elkaar tegen wil en dank blijft ontmoeten”, aldus regisseur Lore Waignein.

“De toeschouwers worden getrakteerd op enkele hilarische, ontroerende, tragische en beschamende hoogtepunten uit het leven van de familie Verbist.” Met dit stuk werd in november 2021 het theaterseizoen van Streven op gang getrokken in CC De Stringe in Vichte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.