Theater Malpertuis verwelkomt Fred Libert: “Producties klaar die snel kunnen opstarten”

(foto TV)
(foto TV)
Redactie KW

Ondanks het feit dat corona de pauzeknop in de cultuursector ingedrukt blijft houden, verwelkomt Theater Malpertuis nieuw, jong en artistiek geweld. De Gentenaar Fred Libert (27) is sinds enkele weken de nieuwe publieks- en communicatieverantwoordelijke van het Tieltse Theaterhuis. Hij blaakt van ambitie en snakt naar de heropstart van de cultuursector.

“Ik ben zelf actief in de cultuursector in Gent. Met Par Hasard vzw maken Mira Bryssinck, Laura Vroom en ik theaterproducties en willen we muzikanten en performers een platform geven om work-in-progress aan het publiek te laten zien. Zo nodigden we in september vorig jaar in het Dr. Guislainmuseum in Gent zeven kunstenaars uit om hun prille concepten voor te stellen. Binnenkort gaan we met onze eerste productie, A Pair of Socks, die handelt over de rekbaarheid van empathie, in première in de Kopergietery Gent”, zegt Fred, die alvast uitkijkt naar de samenwerking met theater Malpertuis. “Toen ik solliciteerde bij Theater Malpertuis voelde ik al snel de klik. Er is ook een vlotte treinverbinding tussen Tielt en Gent, waardoor ik in nog geen 40 minuten in Tielt sta.”

Radio maken

Het eerste project waarbij hij betrokken was, bleek al meteen een schot in de roos. “Aangezien we door de huidige omstandigheden beperkt zijn in onze mogelijkheden en we geen evenementen en theatervoorstellingen kunnen organiseren, gingen we op zoek naar een alternatief. Theater Malpertuis sloeg samen met Dreef vzw, Cultuurcentrum Gildhof, Sociaal Huis Tielt en Stad Tielt de handen in elkaar om de lente te verwelkomen en hopelijk een betere zomer tegemoet te gaan. We maakten eind maart drie dagen radio vanuit Malpertuis en verschillende Tieltenaren en streekgenoten kwamen langs om hun verhaal te vertellen over hoe zij in deze tijden gemoedsrust en vreugde vinden”, aldus nog Fred. “Ze mochten ook hun favoriete muziekplaat met ons delen. Deze radiosessies werden begeleid door toppresentatoren zoals onder andere Wim Opbrouck, Wouter Deprez, Jelle Denturck en Maaike Cafmeyer. We kunnen zeker van een geslaagd project spreken.”

De Kleine Prins

Fred heeft ongelofelijk veel zin om zo snel mogelijk weer evenementen te kunnen organiseren met Theater Malpertuis. “Van zodra de maatregelen het toelaten, kunnen we al meteen aan de slag. We hebben al enkele producties klaar die eigenlijk heel snel kunnen opstarten. Zo zal de theaterherwerking ‘De Kleine Prins’ van artistiek directeur Piet Arfeuille bij groen licht van de regering in première kunnen gaan. Ik kijk er ook naar uit om kennis te maken met alle Tieltse kunstverenigingen”, besluit Fred Libert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.