Theater Dakwerken uit Tielt opent theaterseizoen aan uw voordeur

De drie groepen acteurs, samen met de productie-assistentes en regisseur.©Wouter Meeus foto WME
De drie groepen acteurs, samen met de productie-assistentes en regisseur.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Het is geen geheim dat corona net zoals voor de vele professionele cultuurmakers ook voor vele lokale verenigingen een financiële en creatieve streep door de rekening was. Repetities werden stilgelegd, data voor voorstellingen belanden met weinig perspectief in de koelkast en nieuwe concepten moesten worden uitgedacht en herdacht. Een situatie die niet anders was bij het Tieltse amateurgezelschap Theater Dakwerken.

“De theatermicrobe en hunkering naar een podium kriebelde al een tijdje”, vertelt spelend lid Bart Vanseveren. “Enkele maanden geleden heb ik dan ook de stoute schoenen aangetrokken en het idee van voordeurtheater voorgelegd bij het bestuur. Een idee dat onmiddellijk op het nodige enthousiasme kon rekenen gezien spelen voor een volle zaal in cultuurcentrum Gildhof ook met eventuele versoepelingen er niet dadelijk zat aan te komen.”

“Nadat alles afgetoetst werd bij het stadsbestuur en het cultuurcentrum Gildhof, dat in zal staan voor de reservatie, was het dus vooral wachten op de eerste coronaversoepeling om effectief repetitie- en speeldata in te plannen. Tijd die nuttig gebruikt werd om met de toen geldende coronamaatregelen in gedachte een script te schrijven dat ons toeliet met vijf spelers in koppels van twee personen aan de voordeur van het publiek voor een aangename theaterervaring te zorgen.”

Komische genre

“Met Theater Dakwerken schuwen we de zwaardere maatschappelijke thema’s niet tijdens onze klassieke novembervoorstellingen”, vult voorzitter Stefaan De Cloet aan. “Dit keer kozen we bij het script schrijven echter volledig voor het komische genre om zo toch een beetje vreugde te brengen in deze al moeilijke periode. Een keuze waarmee we ook onmiddellijk de deur openden voor de leden van het Tielts Volkstoneel, die traditiegetrouw het meer komische genre op de planken zet.”

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei zullen drie groepen acteurs gedurende 15 tot 20 minuten het beste van zichzelf geven tijdens één van de voorstellingen. Om organisatorische redenen kunnen de voorstellingen enkel in Tielt plaatsvinden. Reserveren kan via cultuurcentrum Gildhof waar je één van de 36 beschikbare speelmomenten en zelfs je voorkeursacteurs van de gratis voorstelling “Herman” kan boeken. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier