Terra Porcorum organiseert moorddiner in Westrozebeke

Ann Verhulst, Nele Cool, Ferry Willaert, Rudi Vanden Borre, Frederik Vanbesien, Patrick Heyte (auteur, coach). (foto JCR) © JOKE COUVREUR
Redactie KW

Toneelvereniging Terra Porcorum besliste vorig jaar door de coronacrisis geen toneelvoorstelling te organiseren. Als alternatief zou een moorddiner voorzien worden in speelboerderij ’t Ganzengoed. Maar ook voor het moorddiner diende Terra Porcorum uiteindelijk door de verstrengde covidmaatregelen verstek te laten gaan.

“Het was onze secretaris Ann Verhulst die vorig jaar met het idee op de proppen kwam om een moorddiner te organiseren”, vertelt voorzitter Ferry Willaert. “We hadden vroeger al eens het idee geopperd om een moorddiner te spelen als dat zou passen. De voorstellingen zouden in november plaatsvinden, maar dienden uiteindelijk door de strengere covidmaatregelen geschrapt te worden.”

“We hopen nu de geschrapte moorddinervoorstellingen vanaf 20 november te kunnen opvoeren. We kozen daarbij opnieuw voor Barcelona, het stuk dat vorig jaar al geprogrammeerd stond. Barcelona is een stuk dat geschreven werd door Vlamertingenaar Patrick Heyte. Patrick had eerder al gezegd dat we zijn moorddiner mochten gebruiken als we daar zin in hadden.”

Etentje van duivenclub

“Het stuk werd al een 30-tal keer op verschillende plaatsen in Vlaanderen gebracht”, pikt secretaris Ann Verhulst in. “Het diner werd nog niet in onze streek opgevoerd.”

Barcelona speelt zich af op een etentje van een duivenclub. De vijf spelers – naast mezelf zijn dat Frederik Vanbesien, Nele Cool, Ferry Willaert en Rudi Vanden Borre – zijn bestuursleden van de vereniging. Tijdens het diner kunnen de toeschouwers op zoek gaan naar een moordenaar.”

“We starten het diner met een glaasje bubbels met bijhorende hapjes”, legt Ferry Willaert uit. “Daarna volgt een garnaalkroket met garnituur als voorgerecht en exotische kalkoenfilet met witte druivensaus, kroketjes en warme groentjes als hoofdgerecht. We sluiten af met een dessertbordje en koffie. Dit alles wordt voor 60 euro geserveerd inclusief dranken tijdens de maaltijd.”

“Tussen de verschillende gangen door spelen we ons verhaal”, gaat Ann Verhulst verder. “De toeschouwers krijgen de kans om te raden wie de moordenaar is. Iedereen krijgt bij het binnenkomen een formulier waarop de naam van de moordenaar genoteerd kan worden. Het formulier wordt na het hoofdgerecht opgehaald.”

60 man per opvoering

“De winnaar krijgt een prijs. Als meerdere mensen de moordenaar weten aan te duiden, beslist een schiftingsvraag uiteindelijk over de winnaar. Per voorstelling wordt maximum 60 man toegelaten.

Barcelona wordt opgevoerd in ’t Ganzengoed in de Wallemolenstraat 10 in Westrozebeke op 20 en 24 november en op 3, 4, 10 en 11 december om 19 uur en op 21 november en 5 december om 11.30 uur. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.