https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

’t Z.A.T. schrapt voorstellingen na overlijden actrice: “Te emotioneel”

© (Foto NVZ)
Redactie KW

Het Zonnebeekse amateurtheater schrapt de voorstellingen van Striptease, een blijspel van Kamiel Kemels, naar aanleiding van het overlijden van actrice Lesley Coutteure (42).

De zeven voorstellingen waren gepland begin november in ’t Zonnerad maar deze gaan nu niet door. “De repetities waren reeds van start gedaan en ook de rolverdeling was al een feit“, zegt voorzitster Annick Mylleville van ’t Z.A.T.

“Na de afgelasting van vorig jaar door corona keken zowel onze spelers en ons publiek uit naar nieuwe voorstellingen. Iedereen was bij en enthousiast.” Op 21 december sloeg het noodlot echter toe. Een spijtig ongeval in haar woning was de oorzaak van het overlijden van Lesley Coutteure (42). “Lesley was er bij van bij de start van het Zonnebeeks amateurtheater. Van bij de aanvang was ze een belangrijke actrice en speelde ze dragende rollen. Ook in het nieuwe stuk was een belangrijke rol voor haar weggelegd.”

Haar overlijden zorgde voor heel wat emotie binnen de toneelkring. “We zaten samen met bestuur en spelers”, stelt Annick. “Vlug werd duidelijk dat de emotie te groot was. De opvoering was te dichtbij en het was voor de spelers te emotioneel om zich te concentreren. In het stuk Striptease was de openingszin voor haar. Iemand anders de rol laten spelen is geen optie. Daarom hebben spelers en bestuur beslist nu niet te spelen maar we komen als toneelkring in mei op de planken met een totaal nieuw stuk. Dat stuk zullen we spelen ter nagedachtenis van Lesley. We zullen haar zeker missen, we zijn een topper verloren maar haar vergeten zullen we niet. Bij alle repetities en voorstellingen zal ze in gedachten bij ons zijn.” (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten