Spiegeltheater speelt Oscar Wilde in Roeselare

Eric Meirhaeghe, Filip Lepoudre, Siska Houthoofd, Joke Vercaemer, Rufus Six en Katia Ostyn van het Spiegeltheater. © SB
Redactie KW

In de Spiegelkapel speelt Spiegeltheater begin december ‘De Ideale Echtgenoot’ van Oscar Wilde, een komische maar ook sociale klassieker.

Complotten en intriges, chantage en corruptie, schijnheiligheid en reputatieschade, dit alles komt voorbij in De Ideale Echtgenoot, een van de klassiekers van de hand van Oscar Wilde. “Maar ook grootmoedige liefde, vriendschap en vergeving krijgen een belangrijke plaats in het verhaal”, klinkt het bij Spiegeltheater.

Deze sociale komedie draait om Robert Chiltern, een alom gerespecteerd politicus met een voorbeeldig gedrag en onberispelijk karakter. Zijn vrouw Gertrude draagt hem op handen en niets lijkt hun geluk in de weg te staan tot ene Cheveley verschijnt. Zij is op de hoogte van een schandaal uit het verleden en dreigt de politicus publiekelijk aan de schandpaal te nagelen tenzij hij zijn politieke steun verleent aan een waanzinnig beleggingsproject waarin Cheveley een fortuin investeerde.

Het stuk wordt geregisseerd door Eric Meirhaeghe die daarvoor zes acteurs ter beschikking kreeg: Filip Lepoudre, Siska Houthoofd, Joke Vercaemer, Rufus Six, Elise Verfaillie en Jo Ballyn.

(BC/foto SB)

Spiegeltheater speelt het stuk op 3, 4, 6 en 9 december. Op 11 december is er als afsluit een matineevoorstelling om 11 uur. Tickets kosten 11 euro en 15 euro voor de matinee. Via www.spiegeltheater.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.