Podium C. in Lichtervelde lanceert musicalstage voor volwassenen

Het was geen evident jaar voor Podium C., maar het team blijft ondanks alles gedreven. (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Het was geen evident jaar voor Podium C., maar het team blijft ondanks alles gedreven. (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Weinig sectoren moesten het afgelopen jaar zo hard op hun tanden bijten als de cultuursector. Zo moest de creatieve vereniging Podium C. twee voorstellingen uitstellen. Ze bleven echter niet bij de pakken zitten. De vzw lanceerde in september de Musical Academy voor kinderen en deze zomer, op 14 augustus, volgt een bootcamp voor volwassenen.

Podium C. verenigt sinds 2019 creatievelingen die op zoek zijn naar een uitlaatklep en out of the box willen denken. Dat doen ze onder andere via musicals, theatervoorstellingen, creatieve stages en workshops. Ondertussen zijn al zo’n veertig vrijwilligers van divers pluimage verbonden aan Podium C.; van podiumkunstenaars over decorbouwers tot productiemedewerkers. Allen werken ze samen aan producties zoals ‘Avenue Q’ en ‘Oosterse Nacht’. Helaas konden beide voorstellingen tot op heden nog niet opgevoerd worden.

Drijvende kracht Stephanie Caset (29): “op de avond dat ‘Avenue Q’ in première zou gaan, ging ons land in lockdown. De voorstelling werd in eerste instantie verplaatst naar november 2020, maar ook dat plan moesten we opbergen.” Bij Podium C. kijken ze nu even de kat uit de boom, maar dat beide voorstellingen doorgaan, staat vast. “De acteurs komen af en toe online samen om te repeteren. Zodra het weer kan, staan we klaar. We zijn blij dat iedereen met ons meeleeft en mee uitkijkt naar een nieuwe datum, want die komt er zeker”, zegt Stephanie.

Bootcamp

Dat ‘Avenue Q’ en ‘Oosterse Nacht’ niet konden doorgaan, betekent echter niet dat ze stil zitten bij Podium C.. In september werd de Musical Academy voor kinderen van acht tot vijftien jaar gelanceerd. “De cursisten krijgen een globale opleiding en dan bekijken we individueel waar hun interesses liggen. Zo krijgen ze een ruime basis, maar kiezen ze hun persoonlijk traject.” legt Stephanie Caset uit. Gedurende het hele schooljaar werken de leerlingen elke woensdagmiddag aan een eindproject, dat in juni zal worden opgevoerd. Of dat in levende lijve zal zijn valt nog even af te wachten. Hoe dan ook, in de zomer pakt Podium C. alweer uit met een nieuw initiatief: een eendaagse musicalstage voor volwassenen.

“Net als bij de Musical Academy worden de cursisten begeleid door professionele coaches. Ze worden een hele dag ondergedompeld in verschillende kunstvormen via workshops,” legt Stephanie uit, “iedereen vanaf zestien jaar is welkom. Zowel mensen met voorkennis als beginners kunnen deelnemen aan de stage.” Het was geen evident jaar voor Podium C., maar het team blijft ondanks alles gedreven. “het was een jaar met ups en downs, maar we hebben toch ons best gedaan om alternatieven te voorzien. Iedereen snakt naar ontspanning en cultuur. We zijn blij dat we dit op deze manier toch kunnen blijven aanbieden,” aldus Stephanie nog. (LH)

Meer info/inschrijven voor de bootcamp en andere zomeractiviteiten vind je via www.podium-c.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier