Piv Huvluv wil volgende zomer weer op de planken staan: “Er zal nood zijn aan vertier”

Piv Huvluv bij zijn muzikale memorabilia.© JRO
Piv Huvluv bij zijn muzikale memorabilia.© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Stand-upcomedian Piv Huvluv hoopt komende zomer op een volwaardige manier terug op de planken te kunnen staan: “Mensen hebben nood aan wat vertier na deze uitzonderlijke tijden”, vindt hij.

“Gelukkig hebben wij artiesten deels het vangnet van de steunmaatregelen van de regering”, klinkt het bij de bekende Oostendenaar.

Iedereen kent de problemen nu bij de culturele sector. Geen optredens betekent voor artiesten geen inkomen. Voor Piv Huvluv, bekend als stand-upcomedian en als agent Stefaan Goudry in ‘Eigen Kweek’, bijvoorbeeld. Net gestart aan twee grote tournees zag hij de ene na de andere voorstelling uitgesteld worden toen covid-19 de kop opstak.

Verhalen van een muziekfan

“2020 moest het jaar worden van ‘De Vinylvreter’, een intiem programma waar ik in mijn platenkast duik en aan de hand van leuke anekdotes en verhalen de ontwikkeling van mijn muzikale voorkeur schets”, vertelt Piv. “Maar het moest ook het jaar worden van ‘De Allereerste keer’. Daarin bekijk ik op een ludieke manier hoe kinderen hun stappen naar zelfstandigheid beleven.” Corona besliste daar anders over.

Beide tournees worden hernomen als de coronamaatregelen dat weer toelaten. “Uiteraard heb ik veel verlies geleden, iedereen in de culturele sector. Maar gelukkig worden de optredens uitgesteld. Ik ben ze dan ook niet echt kwijt”, aldus Huvluv.

Afwachten en hopen

Afgelopen zomer stond de komiek hier en daar op de planken tijdens openluchtvoorstellingen, voor een kleiner publiek weliswaar. “Dat was uiteraard leuk om te doen, maar die sfeer is anders”, vindt Piv. “ Optreden voor een volle zaal in een gesloten omgeving geeft nog net dat tikkeltje meer. Maar uiteraard ben ik blij dat er toch iets was.”

De Oostendenaar vreest ervoor dat het voorjaar nog niet zal zijn zoals het was voor corona. “Voorlopig blijft de agenda leeg. Mensen durven nu nog geen boekingen doen, want niemand weet hoe de situatie zal evolueren. Het blijft afwachten en hopen dat we tegen de zomer opnieuw op een volwaardige manier ons publiek mogen entertainen. Of mensen daar naar snakken? Zeker weten. Mensen hebben nood aan wat vertier na deze uitzonderlijke tijden”, besluit Piv Huvluv.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.