OPENDOEK brengt deze zomer digitaal en interactief theater

Oostende springt mee op de kar van OPENDOEK.© JRO
Oostende springt mee op de kar van OPENDOEK.© JRO
Redactie KW

Van 1 juli tot en met 30 september brengt OPENDOEK een zomer vol theater in samenwerking met meer dan 100 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel. Oostende springt mee op de boot met twee activiteiten.

“Onder de noemer ‘Het Bankje’ kan het publiek via de ‘babbelbanken’ op verschillende plaatsen in de stad podcasts met theaterdialogen beluisteren. Vanaf de start was het de bedoeling om met onze babbelbanken diverse thema’s aan bod te laten komen”, vertelt bevoegd schepen Maxim Donck (N-VA).

“Via het scannen van de QR-code op de banken kunnen de podcasts beluisterd worden.” Het podcastproject – naar een idee van Wim Chielens – werd niet alleen door OPENDOEK gerealiseerd. Naast theatermakers droegen ook schrijvers en visueel-grafische talenten hun steentje bij.

Anderzijds is er ook het interactief smartphonespel ‘Het genootschap van de vreemde vogels’. Samen met theatermaker Jo Jochems en appontwikkelaar Toyfoo werkte OPENDOEK een theatraal verhaal uit tot een locatie-gebaseerd smartphonespel dat je deze zomer ook in Oostende kan spelen.

“Het gaat om een spannende zoektocht naar de waarheid”, duidt schepen van Vrije Tijd, Bart Plasschaert (CD&V). “Je laat je leiden door je mobiele telefoon door de verschillende straten van de wijk Westerkwartier en ontdekt verhalen die zich afspelen achter de deuren en ramen van de huizen.”

(JRO)

Via de link www.oostende.be/vreemdevogels vind je alle info over de zoektocht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.