Na sabbatjaar gaat Jabbeeks Theater weer aan de slag

We herkennen Jean-Marie Gosset, Nadine Rommelaere, Jan Depamelaere, Greet Messily, Arnold Lernout en Larissa Dedier.© Davy Coghe
We herkennen Jean-Marie Gosset, Nadine Rommelaere, Jan Depamelaere, Greet Messily, Arnold Lernout en Larissa Dedier.© Davy Coghe
Redactie KW

Ruim een jaar nadat het Jabbeeks Theater door corona noodgedwongen alle activiteiten moest stopzetten, heeft het bestuur besloten om binnenkort te starten met de repetities voor een nieuwe productie die in december wordt opgevoerd.

“Binnen het bestuur keek iedereen er hard naar uit om terug in actie te schieten. Ik hoor dat ook de spelers echt verlangen om elkaar terug te zien en te starten met de repetities”, aldus bestuurslid Larissa Dedier (49).

“We hebben eigenlijk niet lang getwijfeld om te starten met de voorbereiding van een nieuwe productie, want we gaan ervan uit dat over enkele maanden het overgrote deel van de bevolking gevaccineerd zal zijn. We beseffen maar al te goed dat het misschien nog niet mogelijk of toegelaten zal zijn om voor een volle zaal op te treden. We nemen daardoor misschien een klein financieel risico, maar dat is geen probleem. We zijn er ons van bewust dat we als toneelvereniging in een dorp als Jabbeke een maatschappelijke functie hebben. Iedereen kijkt stilaan terug uit naar wat ontspanning en cultuur. Heel wat mensen verlangen om binnenkort terug enkele uren te genieten van een leuke toneelopvoering.”

“Iedereen kijkt uit naar wat ontspanning en cultuur”

“We hebben bij de keuze van het stuk dat we in december zullen opvoeren resoluut geopteerd voor een komedie met een luchtige inhoud. Het moest een vrolijk stuk worden, want iedereen heeft het zowat gehad met die moeilijke coronaperiode waarin we overstelpt werden met minder leuk nieuws. We zijn er zeker van dat regisseur Nolle Lernout met de komedie ‘Kuuroord Fontina’ meerdere keren een lach op het gezicht van de toeschouwers zal kunnen toveren.”

Nieuwe leden

De secretaris en duivel-doet-al van het Jabbeeks Theater is blij dat geen enkele speler van het gezelschap na het sabbatjaar besliste om af te haken.

“Onze acteurs zijn heel enthousiast om te starten met de repetities. Er zijn zelfs enkele nieuwe leden bijgekomen. We zien ook enkele oudgedienden terug en daar zijn we heel blij om.”

Over enkele weken starten de repetities en het is nog wat zoeken om alles coronaveilig te organiseren.

“We zullen er hoe dan ook voor zorgen dat alle spelers zich op hun gemak voelen tijdens de repetities. Wellicht zullen we de eerste maanden buiten repeteren. Enkele jongere spelers moeten nog verschillende weken wachten op hun eerste prik en daar houden we zeker rekening mee.”

“We zijn hoe dan ook heel blij en opgelucht dat we straks terug de draad kunnen oppikken, want toneel zorgt ervoor dat we de somberheid van de laatste maanden kunnen doorbreken”, besluit Larissa Dedier enthousiast. (PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.