Middelkerkse toneelvereniging is volop aan het repeteren

De mensen van toneelvereniging Kiektekè staan te popelen om weer te acteren voor een livepubliek. © Luc Cassiman
Paul Bruneel

Ook voor de toneelvereniging Kiektekè was het lang wachten vooraleer er weer concrete vooruitzichten waren om op een scène te staan. Op vandaag zijn ze weer volop aan het repeteren en straks, eind januari en begin februari kunnen ze hun talent weer demonstreren.

Kiektekè koos voor de hemelse komedie ‘De zevende zonde’ van Paul Anrys om weer voor een livepubliek te brengen. De opvoeringen vinden plaats in het centrum De Branding in de Populierenlaan in Middelkerke.

“Wij zijn enorm tevreden dat we na het coronajaar de toneeldraad opnieuw kunnen opnemen en eindelijk weer eens voor een publiek zullen mogen en kunnen optreden”, zegt voorzitter Bart Bouton, “Er is binnen onze vereniging ook een en ander gewijzigd en er waait een frisse winden door het bestuur. Ilona Evrard, die zich de voorbije jaren enorm inzette voor onze vereniging en tevens ondervoorzitter was, moest wegens professionele redenen stoppen en hierdoor waren we genoodzaakt om enkele bestuursfuncties opnieuw in te vullen. Redgy Clauwaert is onze nieuwe ondervoorzitter en Reina Depuydt is de nieuwe secretaresse. De andere bestuursfuncties bleven behouden met Nancy Clement als penningmeester, Peter Dewulf als bestuurslid en ikzelf als voorzitter.”

Kiektekè werd indertijd opgericht door twee Middelkerkse toneelfanaten, Rik Schockaert en Peter Dewulf. Deze laatste is trouwens nog altijd actief bij de vereniging.

Professionaliteit

De eerste samenkomst vond plaats op 24 juli 2013 en ondertussen bracht de toneelvereniging al 16 succesvolle stukken op het Middelkerkse podium. Voorzitter Bart Bouton: “De mensen van het eerste uur waren mensen met ervaring in de toneelwereld, maar ook in het verenigingsleven en dat zorgde meteen voor de nodige professionaliteit zowel naast als op de scène. Wij hopen dat de mensen ons na het hele coronagebeuren niet zijn vergeten en terug massaal naar onze voorstellingen zullen komen.”

Het stuk ‘De zevende zonde’ is een komedie die al door heel wat toneelgezelschappen werd gebracht en zorgt voor hilarische situaties. Tickets kunnen vanaf 6 december online verkregen worden via tickets.middelkerke.be maar noteer alvast nu al de speeldata in de agenda. Er zijn opvoeringen op vrij- en zaterdag 28 en 29 januari om 20 uur en op zondag 30 januari om 15 uur. In februari zijn er opvoeringen op vrijdagen 4 en 11 februari en zaterdag 5 en 12 februari om 20 uur en op zondag 6 februari om 15 uur. Tickets kosten 9 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier