Lauwense toneelgroep Albatros speelt tijdens herfstvakantie absurde komedie

Merel Vanhauwaert maakt haar debuut bij het toneelgezelschap Albatros. (Foto WO)
Redactie KW

Toneelgroep Albatros brengt tijdens de herfstvakantie in basisschool De Wonderwijzer drie voorstellingen van de komedie ‘Het geluid van zwetende Chinezen’. “Wat als een Chinees drama begint, loopt in het honderd en ontaardt in een absurde komedie”, zegt medevoorzitter en regisseur Joris Vanhee.

“Voor mij is het de eerste keer dat ik een groot toneelstuk regisseer. Er staan twaalf acteurs op de planken, zelf heb ik ook een klein rolletje. In het stuk verwerkten we verwijzingen en knipogen naar onze vroegere producties. Het wordt opnieuw een logistiek huzarenstukje om de turnzaal van De Wonderwijzer om te vormen tot toneelzaal en na afloop weer schoolklaar te maken. Maar de tickets vliegen al de deur uit, dus snel zijn is de boodschap”, weet Joris Vanhee.

Kaarten voor de voorstellingen van vrijdag 5 en zaterdag 6 november om 20 uur kosten 8 euro, voor de zondagse matinee met aperitief om 11 uur betaal je 9 euro. Reserveren kan via mc.celis@gmail.com of via 0494 70 93 50 (tussen 18 en 20 uur). Kaarten zijn ook te verkrijgen bij Bockor Café, Lauws Gebak en Het Klein Zaakje.

Ukelele spelen

Merel Vanhauwaert (18) uit Wevelgem is de jongste acteur bij Albatros, sinds de zomer van vorig jaar is ze lid van de Lauwse toneelgroep. “Door een blessure moest ik stoppen met discodansen in competitieverband. Dus besloot ik om voor toneel te kiezen, dat had ik vroeger al eens een jaartje in Wevelgem gespeeld en ik deed dat supergraag.”

“Medevoorzitter Gudrun Deneckere van Albatros is een nicht is van mijn oma, zo kwam ik hier terecht.”

Als jongste word Merel goed opgevangen. “Als ik met iets zit of met schoolstress kamp, kan ik op steun en tips van mijn medespelers rekenen”, zegt ze. “Ik volg sociaal en technische wetenschappen in Sint-Joris Menen. Ik fitness graag en leerde mezelf ook ukelele en piano spelen. Ik waag me ook aan het schrijven van songteksten en motiverende verhalen.” (Carlos Berghman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.