Kuurns Theater brengt de komedie ‘Ont-koppeld’

De acteurs van Ont-koppeld met vooraan Willy Denhaene, Eva Decorte, Evelien Coghe, Lieven Van Speybroeck en achteraan Peggy Vandenbroucke, regisseur Bernard Decock en Darline Vanneste (Stephanie Vandevijvere staat niet op de foto). (foto ADM)
Redactie KW

‘Ont-koppeld’ is de damesversie van de beroemde komedie van Neil Simon ‘The Odd Couple’. Vijf vriendinnen komen geregeld een avondje samen om Trivial Pursuit te spelen en vooral ook om plezier te maken en ronduit zalig te roddelen. Op een avond komt er één vriendin niet opdagen.

Regisseur Bernard Decock is een oude rot in het vak. Hij regisseert al 25 jaar toneelstukken bij verschillende amateurgezelschappen. Hij volgde drie jaar de regieopleiding bij het OPENDOEK (de koepelorganisatie voor het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel) en regisseerde voornamelijk bij de toneelvereniging De Gebroken Spiegel in Bellegem, maar ook bij vele andere West-Vlaamse toneelgezelschappen. Hoewel hij in Kuurne woont, is het nog maar het tweede jaar dat hij in Kuurne regisseert. In 2019 regisseerde hij bij het Kuurns Theater het stuk De Naamlozen en vorig jaar werd onder zijn regie het toneelstuk Konijn met pruimen opgevoerd in Heestert en in Spiere-Helkijn. Over het toneelstuk Ont-koppeld zegt Bernard Decock het volgende: “Neil Simon, de auteur van The Odd couple, een komedie die reeds in 1985 uitkwam, probeert te tonen op welk een absurde manier mensen hun leven leiden en hij gebruikt daarvoor het medium comedy. De mensen die in zijn stukken rondlopen zijn altijd boeiend, raak getypeerd en voorzien van vlotte dialogen. De verbale humor wisselt overigens vlotjes af met situatiehumor.”

Traditie

Willy Denhaene is de ouderdomsdeken van het Kuurns Theater: “Ik was er bij van in het begin en heb onze toneelgroep helpen opstarten. Het Kuurns Theater bestaat 48 jaar en ik speel al zo lang mee. In de beginjaren hadden we geen vaste zaal en speelden we op verplaatsing. Nu hebben we onze vaste stek in Hoeveschuur Vandewalle. De zolder is ons plekje waar we onze kledij en attributen kunnen opslaan. De zaal zelf huren we elk jaar bij de gemeente.” Het is een vaste traditie in Kuurne, elk jaar is er een toneelopvoering en telkens zijn alle data uitverkocht. “De plaatsen zijn nu al voor ongeveer 85 procent bezet, dus wie nog een plaatsje wil reserveren, zal rap moeten zijn”, gaat Willy verder. “We spelen op woensdag 19, zaterdag 20, woensdag 24, vrijdag 26 en zaterdag 27 november, telkens om 20 uur in Hoeveschuur Vandewalle, Boomgaardstraat 168 in Kuurne .“ (ADM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier