Kink Kank Koorn brengt komisch stuk ‘Oscar’

We zien v.l.n.r. (staand) Marc Hauspie (voorzittter Kink Kank Hoorn), Catharina Ver- haeghe (souffleur), Tonia Vandenberghe, Ruben Hoorne, Nathalie Solard, Gilles Tacquet, Brigitte De Cock en Gino Bruneel (regisseur) en zittend: Nick Durivault, Zita Demuysere, Joris Goens, Inne Sevenois en Martine Caeyzeele. (foto MVO) © Myriam Van den Putte
Redactie KW

Na twee jaar coronastilte staat de Koninklijke Toneelvereniging Kink Kank Hoorn weer op de planken met een nieuwe productie, de komedie ‘Oscar’. Dit toneelstuk van Claude Magnier dateert van 1967 en regisseur Gino Bruneel maakte van deze klassieker een hedendaagse versie.

Er kropen al beroemde voorgangers in de hoofdrollen van dit Franse toneelstuk, want het werd ooit verfilmd met Louis de Funès en Sylvester Stallone. Het is een typische komedie met verrassende wendingen die voor chaotische en hilarische toestanden zorgen. Om te kunnen trouwen met een welstellend meisje komt Alex Terieur opslag vragen aan zijn excentrieke baas, Bernard Pollet, een rijke ondernemer in verzorgingsproducten.

Wanneer Alex met vervelende zaken op de proppen komt, raakt Bernard in een penibele situatie. Zijn trouwlustige dochter Leonie, de meid Bernadette en een paar opmerkelijke bezoekers maken de problemen van Bernard alleen maar groter. Ook op de steun van zijn echtgenote Marie-Christine moet hij niet rekenen, want voor haar telt enkel de vraag: ‘Wie wordt de man van Leonie’? Wanneer een koffer in de verkeerde handen terecht komt, loopt alles compleet uit de hand…

Twee nieuwkomers

In het stuk staan er twee jonge acteurs voor het eerst op de planken. Zita Demuysere (26) kruipt in de rol van Leonie, de dochter van Bernard. “Ik wil graag trouwen, maar er loopt van alles mis”, vertelt ze. Meer wil ze niet kwijt. Ruben Hoorn (33) speelt chauffeur Oscar. “Ik kom af en toe op het toneel om vooral verwarring te zaaien, en ik had ooit een affaire met de dochter van de baas”, verklapt hij.

Voor acteur Joris Goens, die de rol van Bernard vertolkt, is het een bijzondere comeback. “Ik speelde al eens mee in dit stuk in 1980 bij theatergezelschap Theatron in Veurne. Dat was mijn eerste toneelervaring. Toen had ik de rol van masseur Philippe. Nu beklaag ik het dat ik het brochureboekje van toen onlangs heb weggesmeten. Toen ze me in september vroegen om de rol van Bernard te spelen, kwam me dat goed uit. Ik was net met pensioen.”

“Maar toen ik eraan begon schrok ik wel even van de enorme hoeveelheid tekst! Maar de goesting was er, en nu zit de tekst er goed in. Het mooie aan toneel is: het is een hobby waarbij je jezelf kunt inleven, en waar je met een aantal mensen op een constructieve, positieve manier een zelfde doel nastreeft. Je gaat samen door dik en dun, je werkt met elkaar naar een climax toe.”

Voorstellingen op 18, 19, 23, 25 en 26 november. Bar open om 19.30 uur, doek stipt om 20.15 uur. Locatie: feestzaal, Zeelaan 21.

Kaarten (12 euro) via www.kinkkankhoorn.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.