Kenneth Smets uit De Haan leidt mee Paljas Producties in Antwerpen

Kenneth Smets met zijn vrouw en kinderen. (gf)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Kenneth Smets is sinds kort medezaakvoerder – samen met Jeroen Maes – van Paljas Producties in Antwerpen. Kenneth is echter ook bekend als gewezen zaakvoerder van Het Witte Paard en ‘t Colisée in Blankenberge, én als drijvende kracht achter Het Prethuis.

Kenneth (43) woont al 42 jaar in De Haan. Hij geniet hier samen met zijn vrouw Gwen, de drie kinderen Seppe (9), Warre (7) en Lenthe (5). Kenneth is de zoon van Willy Smets, die jarenlang Het Witte Paard in Blankenberge open hield. Tot 2014 had Kenneth de artistieke leiding in Het Witte Paard. Daar leerde hij Jeroen Maes – geboren in Ieper – kennen, die in 2004 een eerste keer met een zomershow geprogrammeerd stond in Het Witte Paard. “Vanaf toen begon onze samenwerking”, vertelt Kenneth.

“Jeroen is daar tien jaar gebleven. Toen ik in 2012 – na een verbouwing van twee jaar – het kusttheater ’t Colisée in Blankenberge opende, wou Jeroen graag een kinderdroom in vervulling zien gaan en een stuk in het West-Vlaams creëren voor het kusttheater. Dat was de start van Het Prethuis, de rest is geschiedenis. Volgend jaar viert Het Prethuis al z’n tiende verjaardag. Ondertussen is het Kusttheater ook overgenomen door de WP Group, zodat ik me volledig kan smijten op Het Prethuis en nu dus ook op Paljas Producties.”

Nieuw avontuur

Kenneth kwam – dankzij Het Prethuis – al vaak in Antwerpen en zo kende hij ook al Paljas Producties. “Paljas kende ik al een tijdje omdat ze hun stukken vaak speelden in het Kusttheater ’t Colisée en ook omdat Jeroen er enkele van regisseerde. Ik vond het dan ook heel jammer toen ik het nieuws vernam dat ze gingen stoppen”, vervolgt Kenneth.

“Ik heb voorzichtig gepolst bij Jeroen of een overname geen optie was. Ik had geluk, want ook Jeroen zat met dezelfde vraag. Het DNA van Paljas en het levenswerk van de familie De Ley is te mooi om zomaar te laten verdwijnen. Jeroen en ik deden een voorstel en in een relatief korte tijd was de toekomst van Paljas Producties weer verzekerd. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur en hoop samen met Jeroen de bezielers van Paljas alle eer aan te doen.”

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.