Judith Goethals debuteert als regisseur bij Adegems Volkstheater

Judith Goethals heeft de smaak van het regisseren te pakken. (foto MIWI)
Redactie KW

In november brengt het Adegems Volkstheater het stuk ‘Dat moet liefde zijn’. Voor Judith Goethals is het haar debuut als regisseur. Ze wordt ondersteund door Piet Notteboom, die wat regie betreft al zijn sporen heeft verdiend.

“Michael, onze voorzitter, vroeg mij deze zomer of ik zin had om te regisseren. Ik hoefde de klus niet alleen te klaren, want het zou een samenwerking worden met Piet”, vertelt Judith. “Eerst aarzelde ik, maar omdat het een duobaan zou worden, zag ik het eigenlijk wel zitten. In het begin van de repetities was het echt een zoektocht. Ik moest zowel het stuk en de dialogen goed begrijpen, alsook zien hoe de acteurs hun dialogen uitvoeren. Nu, enkele weken later, begin ik echt te genieten van mijn rol als regisseur. Ik durf steeds meer regieaanwijzingen te geven en word zelfs wat strenger.”

Vertrouwen

“De grootste moeilijkheid is het regisseren en het spelen met elkaar combineren. Ik merk echt dat de scènes waar ik zelf in mee speel moeilijker zijn om te regisseren, omdat ik dan moeite heb om alles te overzien. De acteurs van het Adegems Volkstheater zijn een toffe bende om mee samen te werken. Ze geven mij heel veel vertrouwen en ze geven mij vooral het gevoel: Judith, je kan het!”

Acteren of regisseren? “Tot voor kort zou ik gezegd hebben acteren. Ik hou er immers van om me helemaal te verliezen in een rol. Bovendien geniet ik er ook echt van om op een podium te staan en te spelen. Ik begin me echt goed te voelen in mijn rol als regisseur en om heel eerlijk te zijn: het smaakt naar meer”, besluit Judith. (MIWI)

Kaarten online bestellen via: www.adegemsvolkstheater.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.