Jens Dendoncker doet duotoer met Henk Rijckaert

Henk Rijckaert en Jens Dendoncker geven het lot vrij spel. (GF)
Bert Vanden Berghe

Rijck & Doncker. Ze kunnen zo voor een pittig politieduo doorgaan, maar comedians Jens Dendoncker en Henk Rijckaert gaan vanaf dit najaar samen op stap met een unieke comedyshow.

Na een moeilijke periode klom stand-up comedian Jens Dendoncker vorig jaar uit een diep dal. Op tv maakte hij zijn comeback als presentator voor ‘The Masked Singer’ en ook ‘Wie zoekt die wint’, en gaf hij eerder al aan dat het weer kriebelt om op een podium te kruipen. Hij deed een tijdje geleden ook het voorprogramma van Xander De Rycke en heeft duidelijk de smaak weer te pakken, want straks gaat hij op pad met die andere comedian Henk Rijckaert. De twee vormen dit najaar ‘Rijck & Doncker’, waarbij ze samen optreden.

Aan het begin van de avond gooien de comedians een muntstuk op om te bepalen wie het voorprogramma speelt en wie de avond afsluit. Want enkel het lot kan beslissen wie van deze twee topcomedians de échte headliner wordt.

Grote interesse

Het gegeven is niet helemaal nieuw. Guga Baúl deed al iets gelijkaardigs met Jonas Van Thielen in de interactieve theatershow ‘Badje vol met stroop’, waarbij ze het publiek lieten beslissen welke film van Urbanus uitgelicht zou worden.

De interesse voor ‘Rijck & Doncker’ is alvast groot. De eerste voorstelling – de enige op West-Vlaamse bodem – was haast meteen uitverkocht. Bovendien gaat het ook snel voor de rest, al vinden die vooral plaats in Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Info: www.jensdendoncker.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier