Happy & Ding krijgt vervolg bij toneelvereniging Met Hert & Ziel: Publiek is klaar voor avond ferm lachen

De crew van met Hert en Ziel. (foto EF)
Redactie KW

Toneelvereniging Met Hert & Ziel kon vorig jaar, door corona, geen voorstelling brengen. Ook dit jaar hakte men pas tegen de zomer de knoop om dit jaar wel een toneelvoorstelling te brengen. En nog hing alles aan een zijden draadje. Maar er komt wel degelijk een vervolg op Happy & Ding.

Een tweede sabbatjaar kon de toneelvereniging zich niet permitteren. “Financieel dien je elk jaar toch enkele zaken te betalen, terwijl er geen inkomsten zijn”, legt Henk Debal uit. “Maar nog veel belangrijker, we hebben een heel goeie groep van spelers en medewerkers die al sinds december 2019 niet meer samen waren. We wilden het toneelvuur terug laten oplaaien binnen onze groep en de acteurs hun ding laten doen, want velen snakten naar het podium.”

“We repeteren al sinds begin september en iedereen is dolenthousiast. En het belangrijkste van al is dat ons publiek heel duidelijk maakt klaar te zijn om terug een avond ferm te lachen.”

Happy & Ding 2 is een vervolg op de rusthuiskomedie van 2018. “Het is een komedie die enorm goeie commentaren kreeg en ondertussen al op verschillende plaatsen in Vlaanderen werd gespeeld of staat geprogrammeerd. Nooit eerder kreeg een toneelstuk een vervolg in Vlaanderen”, zegt Henk Debal die meteen aan zijn elfde komedie toe is.

“Ik heb nog ideeën voor een twaalfde komedie, maar de vrije tijd ontbreekt me om dit in een klein jaar te schrijven. Een toneelstuk schrijven is voor mij intens en neemt veel tijd in beslag. Maar wie weet wat de toekomst brengt.”

Happy & Ding 2 begint met het einde van het vorig toneelstuk om elke toeschouwer dadelijk in het verhaal te krijgen en spoelt dan twee jaar vooruit. Happy, Julia, Leo en Martha zijn in het rusthuis goeie vrienden geworden. Vraag blijft of dit tweede verhaal van de zotste bende bejaarden deze keer een happy ending krijgt.

Dit jaar is een bijzonder jaar voor de toneelgroep met liefst drie jubilarissen: Evelyn Demey speelt al 10 jaar, voorzitter Bart Tydgat zelfs al 15 jaar en secretaris-regisseur Henk Debal zit al 25 jaar bij de toneelgroep. Andere spelers zijn bestuursleden Lieve Deblauwe (regisseur-penningmeester) en Monique Masschelein (bestuurslid) samen met de vaste waarden Rose Demuynck, Dries Lepla, Martine Masschelein, Shauni Samyn en Matthew Samyn. Er werd ook jong bloed aangetrokken: Shana Wyckaert (29) uit Wijtschate maakt haar toneeldebuut.

CST en mondmasker

Er zijn voorstellingen op zaterdag 4 december om 20 uur, zondag 5 december om 16 uur, woensdag 8 december om 20 uur, vrijdag 10 december om 20 uur, zaterdag 11 december om 20 uur en zondag 12 december om 14 uur. De toneelvereniging past de opgelegde regels toe: CST en mondmasker verplicht voor iedereen, behalve voor de spelers terwijl ze op het podium staat. Er is voldoende ontsmetting aanwezig in de goed geventileerde zaal met extra voorziene ruimte. (MD)

Er zijn nog enkele tientallen kaarten te koop via www.methertenziel.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.