Emelgemse toneelvereniging Archontiko voert blijspel ‘Swami Bami’ op

Toneelkring Archontiko is volop aan het repeteren voor de komedie ‘Swamin Bami’. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

De nog jonge Emelgemse toneelvereniging Archontiko is eind november, begin december aan haar vierde voorstelling toe. ‘Swami Bami’ is een komedie met herkenbare situaties uit het leven gegrepen, situaties waarvan soms een karikatuur gemaakt wordt”, zegt voorzitter Jan Maertens. De regie is in handen van Krist Windels.

Toneelvereniging Archontiko kon net als zovele verenigingen vorig jaar geen toneel spelen door de coronamaatregelen. “Dit jaar zijn we opnieuw van start gegaan”, zegt voorzitter Jan Maertens. “We zochten een stuk waar alle spelers die dat wilden ook konden in meespelen om een nieuwe boost te kunnen geven aan de vereniging. Onze keuze viel op ‘Swami Bami’ van Terwisscha. Omdat het eerst en vooral inhoudelijk een mooie komedie is, met herkenbare situaties als het ware uit het leven gegrepen, maar waar soms toch wel eens een karikatuur van gemaakt wordt.”

Claire kan jouw huis energetisch reinigen en mensen genezen door handoplegging. Toen ze voor een lange vakantie in Tibet verbleef, zagen haar neef en zijn vriendin de kans schoon om Claire dood te verklaren om zo van haar erfenis te kunnen profiteren. De dorpsbewoners denken ook dat die bewuste neef dezelfde gaven heeft als zijn tante. De neef maakt natuurlijk van de gelegenheid gebruik om de situatie naar zijn hand te zetten. Maar plots daagt tante Claire terug op.

De acteurs en actrices zijnJohan Vanthournout (Noël), Krista Roelens (Marijke), Louise Tytgat (Babette), Ann Defour (agent Siska Corteville), Grietje Verstraete (Claire), Tine Daver (Lieve), Emiel Santy (Rudolf) en Nele Bekaert (Thérèse).

‘Archontiko’ telt momenteel een 15-tal leden. “Spelers, mensen voor het decor, klank en licht. Tot op vandaag vonden we steeds mensen uit eigen rangen om een toneelopvoering te brengen. Niettemin kijken we ook uit naar nieuwe mensen omdat niet iedereen altijd kan meespelen door drukke beroepsbezigheden. Dus wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met ons.”

Toneelvereniging ‘Archontiko’ speelt ‘Swami Bami’ in het Dorpshuis op vrijdag 26 en zaterdag 27 november om 20 uur, zondag 28 november om 15 uur, vrijdag 3 en zaterdag 4 december om 20 uur.

Tickets kosten 10 euro, een consumptie inbegrepen. Bestellen kan via www.archontiko.besteltickets.be, via de leden en via 0473 23 33 67.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier