Culturele centra zoeken acteer- en zangtalent voor unieke theaterproductie

Ballet Dommage zoekt acteer- en zangtalent voor hun voorstelling ‘Melvius aan de Leie’.© GF
Ballet Dommage zoekt acteer- en zangtalent voor hun voorstelling ‘Melvius aan de Leie’.© GF
Peter Van Herzeele

In september openen cultuurcentra in West- en Oost-Vlaanderen het culturele jaar met de reizende voorstelling Melvius van theatergezelschap Ballet Dommage. Voor deze voorstelling zoeken de culturele centra en het gezelschap een tiental spelers. Kunnen zingen, is een pluspunt.

De culturele centra van Menen, Kortrijk, Harelbeke, Waregem en Deinze hebben iets te vieren. Deze steden hebben namelijk een ding gemeen: ze zijn met elkaar verbonden door de Leie en dat verdient de nodige feestaandacht. Ze klopten daarvoor aan bij het avontuurlijke theatergezelschap Ballet Dommage dat de reizende voorstelling Melvius aan de Leie wil maken.

“De voorstelling gaat over wagenspelen van weleer maar alleen kunnen we die voorstelling niet maken. We zijn dus samen met de culturele centra op zoek naar mensen en jongeren vanaf 10 jaar die zeer graag zingen of spelen”, zeggen Katrien Valckenaers en Maxim Storms van theatergezelschap Ballet Dommage. “Wat er te zien en te horen valt, houden we nog even geheim.”

Auditie

“Met Ballet Dommage creëren we verschillende soorten voorstellingen en projecten – zowel binnen als buiten de theaterzaal, zowel voor kinderen als voor volwassenen – die zich met het dagelijkse verzoenen en een moment van hoop of troost kunnen bieden. Ons werk is absurd, bevreemdend en tegelijk herkenbaar en sober.”

Deze openluchtvoorstelling wordt vijf keer opgevoerd in september 2021. In iedere stad een keer. Wie zin heeft om nieuwe mensen te leren kennen en graag op de planken staat, kan zich inschrijven voor een auditie die plaatsvindt in CC De Schakel in Waregem op woensdag 19 mei.

De auditie vindt plaats tussen 17 en 21 uur. “Je krijgt een tijdslot toegestuurd na je inschrijving. Bovendien word je gecoacht door professionele acteurs en actrices.”

Meer info kan je vinden op de websites van de vijf steden, de vijf culturele centra en van Ballet Dommage.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.