Bart Broucke speelt blinde man in nieuwe voorstelling

We zien Bart Broucke, Charlotte Van Acker, Maarten Hostijn, Frederik Isenbaert, Martine Durein, Johan De Craemer. (foto GST)
Redactie KW

Het vernieuwde bestuur van Toneelkring Eligius Ruddervoorde presenteert met trots hun nieuwe voorstelling ‘Blind Getrouwd’, een komedie geschreven door Jeroen Maes. De regie is in handen van Johan De Craemer. Acteur Bart Broucke is zelf blind aan één oog.

Martin en Francine maken zich grote zorgen over het liefdesleven van hun dochter Griet. Steeds komt ze thuis met een jongen die niet echt naar de zin is van de twee nogal kieskeurige ouders. Deze keer schijnt ze toch de hoofdvogel afgeschoten te hebben. Brent is een verzorgde Vlaamse jongen, een advocaat in spe. Dit kan niet fout gaan voor Griet. Klein detail, hij is blind. Een stuk vol humor en plezier.

F. C. De Kampioenen

De komedie wordt gebracht door een sterke cast. Zo spelen Frederik Isenbaert en Martine Durein met verve hun rol als het koppel Martin en Francine Demeester. Charlotte Van Acker en Bart Broucke schitteren als Griet en Brent. Maarten Hostyn kruipt in de huid van Roger, het manusje-van-alles en speelt ‘tolk’ tijdens de ruzie tussen Martin en Francine. Voor hoofdrolspeler Bart Broucke is het geen evidentie om een blinde man te spelen. “Het is geen makkelijke rol. Zelf ben ik blind op één oog en dat heeft zeker meegespeeld om deze rol in te vullen”, zegt Bart.

Om als blinde op scène geloofwaardig over te komen, moet je alles toch een beetje uitvergroten zonder dat het geforceerd overkomt. Zo moet je aandachtig zijn dat je weinig beweegt en niet reageert op bewegingen van andere medespelers, want volgens het stuk zie je niets.” Bart heeft zich op zijn rol voorbereid door een aflevering van F. C. De Kampioenen te bestuderen waarin een blinde meespeelt.

Blind Getrouwd is een stuk dat werd geschreven door Jeroen Maes. De regie is in handen van Johan De Craemer. De voorstellingen van Bind Getrouwd vinden plaats in de polyvalente zaal Ridefort op vrijdag 25 november, zaterdag 26 november, vrijdag 2 december en zaterdag 3 december telkens om 20 uur. Zondag 27 november start de voorstelling op 18 uur. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop. Bestellen gebeurt via https://toneelkringeligius.be. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier