Arjen uit Dadizele wil binnenkort shows doen met zijn vlooiencircus

Clown Arjoentje met zijn ‘Vlooiencircus’ uit Dadizele.© Jan Stragier
Clown Arjoentje met zijn ‘Vlooiencircus’ uit Dadizele.© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Arjen Vanhuyse (21) uit Dadizele hoopt in de toekomst ook met zijn vlooiencircus de mensen te kunnen animeren. Een vriend van hem maakte een ouderwetse koffer en Arjen werkte inmiddels al enkele trucs uit om de vlooien de allergekste dingen te laten doen. “Groot en klein zal zich hiermee amuseren.”

Dat Arjen Vanhuyse van alle markten thuis is, is inmiddels geweten. De opvoeder wist de voorbije jaren al jong en oud te animeren met goochelshows en liedjes. Ook als clown Arjoentje of als presentator van de duikshow in het pretpark Bellewaerde probeert hij het volk aan het lachen te brengen.

Nieuwe show

“De coronacrisis zorgt er echter voor dat artiesten weinig kunnen doen. Gelukkig heb ik nog mijn ander werk als opvoeder. Voor andere mensen die optreden is de situatie nog veel erger”, aldus Arjen, die de voorbije maanden ook enkele online shows uitwerkte. “Maar ik merk toch dat mensen zoeken naar live-entertainment.” Arjen zocht daarom naar andere manier om de mensen straks te entertainen en kwam op het idee om met een vlooiencircus te starten. “Een vlooiencircus zag je vroeger vaak op avondmarkten en dergelijke en is vooral bij de oudere bevolking bekend. Vandaag de dag weten veel jongeren niet echt wat het is. Toch ben ik ervan overtuigd dat ook zij zullen versteld staan van de show die ik aan het voorbereiden ben.”

Een vlooi op een trampoline, een vlooi die op een koord loopt. Door middel van magie geeft Arjen de kijklustigen straks de indruk dat de vlooien echt afgetraind zijn. “Een vriend van me maakte een koffer met daarin een piste waarin de vlooien zich voluit kunnen uitleven.”

Tent op avondmarkt

Arjen ziet er enorm naar uit om zijn eerste vlooienshow aan het grote publiek te tonen. “Het zou leuk zijn dat ik bijvoorbeeld in een kleine tent op een avondmarkt kan staan. Ondanks de coronacrisis heb ik nu toch opnieuw iets om enorm naar uit te kijken”, besluit Arjen Vanhuyse.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.