Amélie Annys (15) uit Bredene te zien in Broadwaymusical ‘School of Rock’

Amèlie Annys is vaak onderweg: “Gelukkig heb ik mijn mama die me overal heen brengt.” © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Amèlie Annys (15) uit Bredene is binnenkort te zien in de Broadwaymusical ‘School of Rock’. Het is lang niet meer de eerste musical voor de Bredense. “Ik wil later van mijn hobby mijn beroep maken”, klinkt het. ‘School of Rock’ speelt vanaf vrijdag 5 november in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

De musical ging in 2016 al in première in het Verenigd Kortrijk en De Verenigde Staten, maar was op het Europese vasteland nog nooit te zien. ‘The Singing Factory’ brengt daar echter verandering in. Zij brengen de knallende rockmusical in het Nederlands in regie van MNM-presentator Wanne Synnave en daar is één West-Vlaamse bij: Amélie Annys. Amper 15 jaar, maar toch heeft de Bredense er al een hele carrière opzitten. Ze speelde eerder al mee in de theaterproductie van Dolfje Weerwolfje, kreeg een gastrol in De Gelaarsde kat van de Efteling, danste mee in een productie van The Singing Factory Sigi en Julia en in februari 2019 was ze nog te zien in de familiemusical 13. Bovendien bracht ze afgelopen zomer haar eigen single uit. Bij School of Rock neemt ze deel aan het ensemble bij de jongeren.

Ik maak mijn schooltaken vaak in de auto. Dat hoort er nu eenmaal bij

“Natuurlijk ben ik blij dat ik geselecteerd ben”, vertelt Amélie. “Het is altijd mijn grote droom geweest om op het podium te staan. Ik heb het gevoel dat ik herleef eens ik voor het publiek sta. Of het dan niet te druk wordt in combinatie met school? Het zijn uiteraard heel veel ritjes op en af, maar dat heb ik ervoor over. Gelukkig heb ik mijn mama die me overal heen brengt. Zonder haar zou ik niet kunnen doen wat ik nu doe. De auto is een beetje mijn bureau geworden. (lacht) Ik studeer en maak mijn schooltaken meestal in de auto. Dat hoort er nu eenmaal bij.”

Zang en dans

Amélie volgt momenteel de richting KSO Dans op school en zingt bij ‘Mind The Voice’. “Dansen is zowat mijn leven geworden”, vervolgt ze. “Ik wil er ook heel graag mijn beroep van kunnen maken in de toekomst, in combinatie met het zingen. Misschien zal ik moeten kiezen tussen de twee, maar er zijn nog zangeressen die hun zang combineren met dans. Waarom zou ik dat dan niet kunnen? Ik heb op jonge leeftijd al heel wat ervaring opgedaan en dat zal me helpen om mijn toekomst te bepalen. Of ik nog steeds stress heb op een podium? De stress valt niet te vergelijken als die allereerste keer toen ik een podium besteeg. Maar die is er wel nog steeds. Ik zie het eerder als gezonde stress. Zal alles goed gaan? Zal ik geen fouten maken? Ken ik nog alle tekst? Weet ik nog alle danspasjes? Het zijn de vragen die het eerst in me opkomen voor ik het podium op ga. Maar uiteindelijk breng ik het er, achteraf bekeken, goed vanaf. (lacht) Ik voel me goed op een podium en eens ik begin valt alle stress weg.”

‘School of Rock’ is te zien in het Zuiderspershuis in Antwerpen vanaf vrijdag 5 november. Tickets en info via www.singingfactory.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier