“Als ik ooit op Broadway zou mogen staan, zou dat natuurlijk fantastisch zijn”

foto LS
Redactie KW

Gilles Van Dyck (17) is binnenkort te zien in de professionele musical ‘Het Geheim Van Te Veel Torens’. Hij is een jong talent in de musicalwereld.

“Ik ben altijd iemand geweest die graag danst en zingt”, opent hij. “In Oostkamp volgde ik enkele jaren toneel en kreeg mijn eerste rol in De tovenaar van Oz. Ook in onze gemeente kreeg ik de hoofdrol in Mowgli, en ze moedigden mij aan mijn zangtalent verder te ontwikkelen. Ondertussen baan ik verder mijn weg in het wereldje. Ik was verrast te ontdekken hoeveel amateurverenigingen in België bestaan die musical aanbieden!”

Repetitie

Gilles speelde mee in Grease (WWM Gent) en sindsdien volgt de ene auditie de andere op. “Ik kan er veel over vertellen en ben heel excited over de voorstelling van De Torens, waarvoor ik in de paasvakantie auditie deed”, loopt hij over van enthousiasme over zijn passie. De nieuwe productie van Deep Bridge waarin Gilles te zien zal zijn, gaat in première op 25 augustus in de Waagnatie in Antwerpen, waar de musical 18 keer zal spelen.

“Vanaf maandag 12 juli starten de repetities en wij krijgen ook de kans om inbreng te hebben in het afstemmen van de choreografie en liedjes. We hebben tijdens het weekend van Hemelvaart het boek meegekregen. De bedoeling is dat we de liedjesteksten en het script uit het hoofd kennen tegen de eerste repetitie. Zelf speel ik in het ensemble en nog drie bijrollen. Het wisselen van kostuums geeft heel wat adrenaline, in 20 seconden ga je af en kom je terug op in een ander personage.”

Toekomstplannen

Gilles is vastberaden verder te groeien in de musicalwereld: “Ik ben volop bezig met het inoefenen van piano en notenleer. Behalve musical, ben ik ook heel erg in pop geïnteresseerd. Ook binnen musical is er veel variatie. Zelf houd ik wel van glitter en glamour, en veel dans”, straalt hij.

“Als ik ooit op Broadway zou mogen staan, zou dat natuurlijk fantastisch zijn.” Toekomstgericht denkt Gilles eraan na zijn middelbare school enkele ingangsexamens mee te doen bij musicalopleidingen in België en Nederland. “Dit is mijn eerste professionele musical. Ik voel dat ik mij echt wil bewijzen en alle tips en ervaringen wil meenemen om te laten zien wat ik kan.”

Voor meer info en tickets: https://deepbridge.be/shows/het-geheim-van-te-veel-torens/

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier