Theater Antigone laat stemmen uit Kortrijk horen tijdens een audio-expo

Je kan de expo gratis beluisteren.© Theater Antigone
Je kan de expo gratis beluisteren.© Theater Antigone
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 21, 22 en 23 december kan je verhalen horen van onbekende mensen uit Kortrijk. In ‘Stemmen uit een stad’ bundelen Hanne Machielsen en Kirsten van den Hoorn verschillende gedachten en overpeinzingen van mensen die zij doorheen de pandemie opzochten.

Nu er bijna niks meer mag of kan, al zeker geen theater, zochten theatermakers Kirsten van den Hoorn en Hanne Machielsen naar manieren om de eenzaamheid en het isolement te doorbreken. Daarom interviewden ze tijdens de coronapandemie zo veel mogelijk verschillende, onbekende mensen over schoonheid, miserie, verandering, hoop, liefde en eenzaamheid.

Ze vragen hen wat het betekent om gehoord te worden, om een stem te hebben en of zij zich gehoord genoeg voelen. Ook wat ze te zeggen hebben en wat er op hun hart ligt. Aan de hand van deze gesprekken schreven Hanne en Kirsten portretten van de inwoners van Kortrijk, van hun woorden, angsten en dromen om zo ook bij een portret van de stad zelf uit te komen.

Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 december kan je naar de audio-expo komen luisteren, dit telkens van 12 tot 17 uur. Een luistersessie duurt 20 à 30 minuten. Het bezoek is gratis, maar reserveren is verplicht.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier