The Village toont verhaal van ongelijkheid en empathie op Theater Aan Zee in Oostende

Tijdens Theater Aan Zee in Oostende organiseren Stichting Nieuwe Helden en KAAP The Village. The Village is een theatrale tentoonstelling van 2,5 kilometer lang op de Oosteroever.


Via een interactieve app worden de deelnemers meegenomen door een verhaal over ongelijkheid en empathie op verschillende locaties op de nieuwe Oosteroever. Bijna 80 procent van onze rijkdom is geërfd. Niet de darwinistische wet van de sterkste, maar ons eigen vermogen tot empathie heeft ervoor gezorgd dat de mens aan de top van de voedselketen staat“, klinkt het bij de organisatie. “De app stuurt, vraagt, laat zien en horen. Door de unieke combinatie van verhalen, kunstinstallaties en theatrale elementen wordt het een verrassende belevingstocht met dillema’s en keuzes. The Village zijn verhalen van mensen, verhalen van de stad…”

Voor The Village dedenStichting Nieuwe Helden en KAAPsinds begin 2018 een uitgebreid vooronderzoeknaar het thema ongelijkheid in Oostende, Vlaanderen en Nederland. Ze spraken o.a. met wetenschappers, politici, hulpverleners, ouders en kinderen en vele anderen. Met The Village nemen ze je mee in de bevindingen van dit onderzoek. Om samen te begrijpen hoe het systeem in elkaar zit. Of en hoe het kan veranderen en welke rol we daarin zouden kunnen spelen.

De theatrale tentoonstelling werd geproduceerd door de Stichting Nieuwe Helden en KAAP. Verschillende organisaties zoals, Hans Dewitte en zijn Klein Verhaal, Joost Bonte, Sociaal Huis Oostende, CKG Kapoentje, Antenne, Pascale Cockhuyt, Buurtwerk ’t Lampeke, De Wissel, FMDO, Decenniumdoelen.be, VZW Samen DiVers, Tineke Decroos, VLIZ, deelden hun ervaring en kennis om tot het geheel van de tentoonstelling te komen.

De voorstelling is toegankelijk vanaf 12 jaar. Het vertrekpunt bevindt zich aan O.666, Hendrik Baelskaai 27. The Village is niet rolstoeltoegankelijk. Tickets kosten in voorverkoop 13 euro en aan de deur 14 euro. De voorstelling loopt nog elke dag van Theater Aan Zee, telkens van 11 uur tot 19 uur, start om het half uur.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.