https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

The Crystal Ship brengt eerbetoon aan zorgverleners in Oostende

Redactie KW

Geen The Crystal Ship dit jaar in Oostende. Maar om het zorgend personeel een hart onder de riem te steken besloot The Crystal Ship in samenwerking met Belgisch street-art kunstenaar ERES een uniek eerbetoon te brengen. Het nieuwe kunstwerk bevindt zicht aan de Konterdamkaai.

Het kunstenfestival The Crystal Ship vindt jaarlijks plaats in Oostende. Internationale en nationale artiesten creëren kunstinstallaties en muurschilderingen met de stad als canvas tijdens de paasvakantie. Dit jaar zou de vijfde editie plaatsvinden, maar kan omwille van het coronavirus niet doorgaan. En toch is The Crystal Ship een beetje aanwezig dit jaar.

De Belgische street-art kunstenaar ERES verwezenlijkt een nieuw oeuvre als eerbetoon aan het zorgend personeel van ziekenhuis AZ Damiaan in Oostende tijdens deze barre coronatijden. Deze creatie is te bewonderen op de muur van Eclair Hockey Club Oostende vlakbij het ziekenhuis.

“#SupportYourLocals is ons mantra”

“Met dit nieuwe kunstwerk in de collectie van The Crystal Ship slaan we twee vliegen in één klap”, zegt Bjørn Van Poucke, curator van het festival. “Enerzijds vind ik het belangrijk om de helden van hier te bedanken voor hun eindeloze inzet en goede zorgen. Anderzijds ondersteunen we met dit werk een lokale, Belgische kunstenaar. In deze moeilijke tijden is #SupportYourLocals mijn mantra. Tegen de zomer zullen we trouwens nog drie extra muren toevoegen aan ons parcours.”

“De zorg is waar we op rekenen als het niet goed gaat met de gezondheid”, meent ERES, kunstenaar achter dit eerbetoon. “Zij zijn degene waar we onze hoop in vinden dat alles mag goedkomen wanneer we in aanraking komen met een ziekte of ongeval. Wanneer de burger een stap naar achter zet, zetten zij er een naar voor. Een hart voor de zorg hiervoor.” (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten