Tentoonstelling ‘Van oorlogsheld tot stripheld’ in het Guynemerpaviljoen

© PC
Redactie KW

Van 12 september tot 16 december loopt in het Guynemerpaviljoen in Poelkapelle de tijdelijke tentoonstelling ‘Van oorlogsheld tot stripheld’.

Georges Guynemer was tijdens en na de Eerste Wereldoorlog een ware volksheld in Frankrijk. Met de opkomst van het stripverhaal dienden hij en tal van andere piloten uit de Eerste Wereldoorlog die omschreven werden als de laatste ridders in een moderne oorlog, als inspiratie voor vele boeiende verhalen. De manier van strijden, de prachtige vliegtuigen en de actievolle momenten die de piloten in de lucht beleefden, zorgden er voor dat striptekenaars het beste uit zichzelf haalden.

De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18.30 uur en op zondagvoormiddag van 10 tot 12.30 uur of op afspraak.

Wegens de coronamaatregelen wordt gevraagd vooraf te reserveren via info@guynemerpaviljoen.be of 0476 71 58 61. Er kunnen maximaal 45 personen met mondmasker aanwezig zijn in het museum. Meer info op www.guynemerpaviljoen.be. (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.