Tentoonstelling in Hopmuseum Poperinge combineert bier met stripverhalen

Van 1 mei tot 30 november kan je in het Hopmuseum van Poperinge naar de tijdelijke tentoonstelling ‘Bier Gestript’.

Elk jaar zoekt het museumteam een thema voor een tijdelijke tentoonstelling. En aangezien België het land is van strips én van bieren, lag het voor de hand om die twee te combineren. In 2016 zijn strips en cartoons, met bier in de hoofdrol, dan ook prominent aanwezig in het museum. The Cartoonist hielp mee de leukste biercartoons selecteren van bekende tekenaars als Marec, Kim, Lectrr en co.

Topstuk van de expo is ongetwijfeld de teletijdsmachine van Professor Barabas, die je terugflitst naar je jeugdjaren. Videomapping maakt de digitale vertoning van heel wat stripfragmenten mogelijk. Aan de hand van scènes uit populaire stripreeksen krijg je een duidelijk idee over de beeldvorming over alcohol in Belgische strips. De meeste stripfiguren drinken immers wel eens alcohol. Vaak leidt het drinkgedrag tot humoristische scenes of krijgt het verhaal door dronkenschap van de figuren een nieuwe wending. Maak ook kennis met bekende en minder bekende stripverhalen en -reeksen zoals ‘De meester van de gerst’, ‘Bij Sjaak’ of ‘De leukebroeders’.

Van de Belgische biercollectie, die al meer dan 1.800 bieren telt, krijg je een vernieuwd beeld. Bierflesjes met prachtig getekende etiketten of linken naar strippersonages roepen je via talrijke tekstballonnen toe.

(MD – Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.