Tentoonstelling in Boezinge focust op 25 jaar Ypres Historic Rally

Zaterdag vond in Boezinge de officiële opening plaats van de expo rond 25 jaar Ypres Historic Rally.

Een bezoekje loont zeker de moeite. © FB

Affiches, borden, foto’s, wegenboeken en tal van prullaria loodsen je doorheen de geschiedenis van 25 jaar Ypres Historic Rally. Er zijn speciale hoeken voorzien, zoals de trofeeënkast van Gaby Goudezeune, en een hele hoek gewijd aan wijlen Serge Messine. Hij was een Boezingenaar met heel wat materiaal van zijn debuut in een Simca Rally, tot zijn laatste wedstrijd aan de zijde van Gaby Goudezeune in een Opel Manta. Serge was ook jarenlang het gezicht van deze Historic Rally.

Daarnaast kunnen de liefhebbers van het glimmend materiaal ook de nodige kiekjes van enkele aanwezige rallywagens, zoals een replica van de VW Golf van Kenneth Eriksson, een Lancia Stratos nog bestuurd door Yves Loubet en zelfs een Speedsport uit 1925.

De expo is open op zondag 18, woensdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 24 juni van 10 tot 20 uur, op maandag 19, dinsdag 20 en donderdag 22 juni van 14 tot 20 uur en op zondag 25 juni van 14 tot 18 uur. Op woensdag, vrijdag en zaterdag is de expo “25 years Historic Rally” open volgens de publieke opkomst tot ten laatste 22 uur.

(DT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.