Technofestival Dämmerung in Zwevegem sluit festivalseizoen definitief af

Redactie KW

Op zaterdag 24 november wordt het festivalseizoen afgesloten met de eerste editie van het Dämmerung Festival in Transfo. Dit techno-festival wil vooral inzetten op muziek en sfeer.

Een drietal jongeren wilden het festivalseizoen op een waardige manier afsluiten en organiseren daarom een eerste editie van het Dämmerung Festival in de fuifzaal van Transfo in Zwevegem. Het drietal pakte de zaken meteen serieus aan. Zo vormden ze reeds een vzw.

Antwerpenaar Kris Adriaenssens, Dries De Bel uit Dentergem en ikzelf, hebben inderdaad een vzw gevormd om ons festival goed te kunnen organiseren“, vertelt Tom Vanhauwaert uit Sint-Lodewijk Deerlijk. “We kozen voor de naam ‘Dämmerung’ omdat dit het Duits is voor ‘schemering’ en Duitsland toch ook wel aan de basis ligt van de techno-muziek.”

Al vlug viel de keuze voor het evenement op Transfo. “Logisch, toch? Het is hier een unieke locatie. We hebben niet alleen het industriële karakter, maar ook een perfecte fuifzaal met een prima akoestiek. Daarnaast is de site ook vlot bereikbaar”, aldus Tom die ook vol lof was over de begeleiding die ze kregen van de gemeentediensten.

Loungeruimte

De organisatoren zeggen in te zetten op muziek en sfeer. “Daarom zullen we naast de fuifzaal een tent neerpoten waar we het allemaal wat rustiger houden met een loungeruimte. Het meubilair voor die ruimte hebben we ook allemaal zelf gemaakt uit hout. We opteren er trouwens voor om vooral ecologisch te werken. Zo willen we zoveel mogelijk recupereren en gebruiken we bio-bekers.”

Het festival loopt van zaterdag 24 november om 15 uur tot zondagmorgen 3 uur. Er staan negen dj’s geprogrammeerd. “Daarbij staan twee namen, Quincy en Prinz, die ook op Tomorrowland stonden. We hebben ook nog een top-dj uit Berlijn te gast naast namen zoals Pedro Mercado die internationaal bekend zijn“, aldus nog Tom Vanhauwaert.

Naast het muzikale geweld zullen ook enkele foodtrucks aanwezig zijn. De organisatoren mikken op zo’n 500 fuifgangers, meteen het maximum dat men kan toelaten. (Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.