Op donderdag 30 oktober krijg je als kijker van tv-zender Njam een unieke inkijk in de sterrenkeuken van Table d’Amis in Kortrijk. Het is meteen de eerste uitzending van de nieuwe reeks ‘Sterrenkaart’.
In die reeks onderneemt Njam een tocht langs acht Belgische sterrenzaken om zo een blik te werpen op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. “Ik vond vooral het concept leuk omdat de programmamakers wilden aantonen dat niet elk sterrenrestaurant hetzelfde is”, vertelt Matthieu Beudaert, chef van Table d’Amis in Kortrijk. “Mensen denken vaak onterecht dat alle sterrenzaken over dezelfde kam te scheren zijn, maar ieder heeft zijn eigen stijl, zijn eigen verhaal.”
“De tv-ploeg heeft een volledige dag een vaste camera in de keuken geplaatst. Daarnaast is er een interview en maak ik drie gerechten klaar. Die opnames gebeurden op mijn vrije maandag ergens in de lente al. Vandaar dat ik een gerecht met asperges maak, een met gebrande rode poon en bloemkool en dan nog een onglet met kruidenjus. Echt signatuurgerechten van ons restaurant.”
Het is de eerste keer dat de chef een volledig programma draagt. “Het is wel leuk om zoiets te doen, maar het is niet mijn ambitie om een tv-kok te worden. Ik stond wel achter dit concept omdat het acht totaal verschillende restaurants wilde tonen.”
De andere afleveringen volgen driesterrenzaak De Karmeliet (Brugge), de restaurants met twee sterren Sea Grill, L’Air du Temps en Slagmolen en de restaurants met één Michelinster De Kristalijn, Cuiness 33 (Knokke-Heist) en Kommilfoo.
Sterrenkaart, vanaf 30 oktober elke donderdag om 20.40 uur op Njam.
(MVM)
Televisie en radio
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier