‘t Pannentheater uit Schuiferskapelle pakt uit met klucht ‘Kamer te huur’

We herkennen op de foto Arlette Minne, Jinke Deblauwe, Ronny Penninck, Bert Dezutter, Sabine Schotte, Evelien Schatteman, Matthias Vanden Berghe, Ward Demyttenaere en regisseur Michel Rogissart. Magda Braeckevelt ontbreekt. © Foto LVA
Lieven Vancoillie

Lachen, gieren en brullen. Voor minder doet men het bij ‘t Pannentheater niet. Eind maart wordt de klucht ‘Kamer te huur’ van André Verhees in drie bedrijven in de Club 77 opgevoerd. “Het is een uitdaging om met een kleine cast te spelen. Je merkt dat de focus groot is”, zegt regisseur Michel Rogissart.

“De kinderen zijn de deur uit en voor Henk en Joke breekt een nieuwe periode aan. Henk neemt al klussend het hele huis onder handen en Joke geeft zich over aan haar ‘tweede jeugd’: roddelbladen en astrologie. Toch missen ze na enige tijd de drukte van hun kinderen. Dus gaan ze de logeerkamer verhuren. Huurders zijn snel gevonden en dan begint de ellende…”

Dat is de korte inhoud van ‘Kamer te huur’, het blijspel dat door Michel Rogissart wordt geregisseerd. “Het is de eerste keer dat ik het Kapelse toneelgezelschap onder mijn hoede heb. Het gaat in deze klucht om een vrij kleine cast en ook de groep op zich is niet zo groot. Dat zorgt ervoor dat de focus heel erg op de zaak ligt.”

Vol misverstanden

Ook dit blijspel zit vol misverstanden, intriges, liegen en bedriegen. “We willen het publiek een leuke avond bezorgen“, zegt Arlette Minne, die zich liever geen voorzitter maar regie-assistente noemt. “Nee, dit keer speel ik niet mee. Er was geen rolletje voor mij en met ouder worden lukt dat onthouden wat minder. Het is dit jaar bijvoorbeeld spijtig dat we geen beroep kunnen doen op de zwangere Kimberley Deloof.”

Meer eigen mensen

‘t Pannentheater is nog op zoek naar medewerkers, onder meer om in de bar te staan. “Het aandeel van spelers uit Schuiferskapelle is spijtig genoeg niet gegroeid. Dat is jammer. We moeten dringend weer wat steun van eigen mensen hebben. Gelukkig kunnen we bijvoorbeeld een beroep doen op een Wim Vervaeke, die een uitstekende decorbouwer is. Het is al jaren een grote traditie dat er in maart een opvoering komt, dat willen zeker ook zo houden in de komende jaren.” Maar dan zijn nog meer helpende handen meer dan welkom.

De opvoeringen zijn gepland in de Club 77 op vrijdag 23 maart om 20 uur, zaterdag 24 maart om 20 uur, zondag 25 maart om 15 uur, vrijdag 30 maart om 20 uur en op zaterdag 31 maart om 20 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro.

Reservatie kaarten: 051 65 71 35 of n.dezutter@skynet.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.