Supporter van Club Brugge vereeuwigt Charles De Ketelaere op graffitimuur na knalprestatie in Champions League

Na zijn knalprestatie en winning goal in de Champions League-wedstrijd op Sint-Petersburg werd de naam van Club Brugge-speler Charles De Ketelaere vereeuwigd op een graffitimuur in Brugge.

Charles De Ketelaere, aka King Charles. Nu vereeuwigt op een graffitimuur. (foto Mario Salembier)

Charles, met op de eerste letter een kroontje. Dat kunstwerk is sinds deze middag te bewonderen op de graffitimuren aan het Entrepot, vlakbij het Politiehuis. Het werk komt van de hand van Bruggeling Mario Salembier (49), al sinds kinds af van van blauw-zwart.

“Al 35 jaar leef ik me uit met graffiti”, vertelt hij. “Een street artist ben ik niet, ik hou vol aan de old school graffiti. Toen ik vanmorgen opstond, wou ik iets doen voor Charles De Ketelaere. Na zijn bèrematch van gisteren op Sint-Petersburg verdiende hij dat, vond ik. In mijn garage had ik nog wat spuitbussen liggen en ik ben naar de muren aan het Entrepot getrokken. In een kleine twee uur heb ik dat gemaakt.”

Het is niet de eerste keer dat Club Brugge opduikt in zijn werk. Als fan gebruikt hij geregeld het logo of de kleuren van Club Brugge, zoals je hieronder kan zien.

(Foto Mario Salembier)
(Foto Mario Salembier)

(Foto Mario Salembier)
(Foto Mario Salembier)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.