‘Sugar Daddy’ gespot in Oostende

Steven en Willy Bogaerts komen met 'Sugar Daddy' definitief aan in Oostende: "De mogelijkheden liggen hier voor het rapen." (foto GLO)
Gillian Lowyck

Vader en zoon Steven en Willy Bogaerts stelden hun nieuwste boek ‘Sugar Daddy’ voor, een thriller die zich volledig in Oostende afspeelt. En het begin van een reeks boeken die zich allemaal volledig in de stad aan zee zullen afspelen. Oostende speelde al langer een rol in hun boeken, maar nu lijken ze hier definitief aangemeerd te zijn.

Het is ondertussen al het vijftiende boek dat vader en zoon samen schreven. “Het is gestart als een grap in 2005”, zegt Willy. “Ik schrijf al sinds mijn studententijd en Steven was lang hoofdredacteur van een magazine voor Star Trek-fans. Ons eerste boek telde 600 bladzijden, veel te lang! Gelukkig vonden we meteen een uitgever, wat tegenwoordig niet meer zo evident is.”

Het nieuwe boek ‘Sugar Daddy’ gaat over het maatschappelijke fenomeen van oudere mannen die het gezelschap van jonge vaak hoogopgeleide vrouwen opzoeken om hun eenzaamheid te verdrijven. “Na negen boeken met commissaris Claude Bottu, strijken we nu definitief neer in Oostende. De stad wordt ons vast decor en er komen nieuwe personages.”

Echte stad

Het schrijversduo woont in de buurt van Leuven, maar heeft al jaren een woning in Raversijde. “Onze schrijversplek”, klinkt het. Logisch dus dat de stad een grote inspiratiebron is. “Waarom Oostende? Wel, je hebt hier een heel scala van mensen. Superrijken, maar ook heel veel armoede. Als je je boek aan de kust wil situeren, is er natuurlijk maar één plaats die een échte stad is. Oostduinkerke is mooi, maar in de winter is het daar morsdood. En de mogelijkheden voor een schrijver liggen hier voor het rapen! Een haven, een luchthaven, een enorm interessante geschiedenis. Denk maar aan de tunnels onder de Koninklijke Villa”, zegt Willy enthousiast.

Raversijde

Een leuke extra voor lezers is dat je veel plekken en horecazaken in de boeken van Willy en Steven kan herkennen. “We zijn geen toeristische gids natuurlijk, maar het is fijn als er herkenbare punten zijn. De uitbaters zijn daar ook mee in de wolken. In het nieuwste boek komt Den Artiest voor. We schreven eerder al over Brasserie du Parc, De Ton, de Marmite… Ook straten benoemen we. En aangezien ons appartement in Raversijde ligt, speelt die wijk ook altijd een rol: domein Raversyde, de Roze Villa… Verder hebben we ook aan de hand van het Oostends Woordenboek heel wat Oostendse uitdrukkingen in het boek gestopt. Dat was nodig, vond ik, om alles authentieker te maken.”

Het boek is het begin van een reeks met Oostende in de hoofdrol. “Als dat mogelijk is natuurlijk”, zegt Willy. “Je bent maar zo goed als je laatste boek. Maar dat is alleszins de bedoeling. Oostende heeft ons vastgegrepen en niet meer losgelaten.”

‘Sugar Daddy’ telt 272 bladzijden, kost 20,99 euro en is uitgegeven bij Lannoo. Op zaterdag 26 oktober om 15 uur komen de auteurs langs in de Standaard Boekhandel in de Vlaanderenstraat om een signeersessie te geven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten