Studenten plaatsen ‘kleine zwarte Rock Stranger’ bij grote broertjes in Oostende

Redactie KW

De vier eerstejaarsstudenten interieurarchitectuur van de KU Leuven – Campus Gent kozen de Oostendse Rock Strangers als studieproject voor hun vak Studio Ontwerp.

Om het door hen gekozen thema ‘Mensen ontmoeten kunst’ te stofferen, plaatsten ze woensdag omstreeks 11 uur een zwartgeschilderde mini Rock Stranger op het Zeeheldenplein tussen de deels ingepakte creaties van Arne Quinze die momenteel herschilderd worden. De studenten vroegen de voorbijgangers om hun mening over de Rock Strangers in hun gipsmodel te krassen. De oogst aan opinies voor en tegen was rijk.

Maar omstreeks 15 uur maakte de politie een einde aan de petitie. “De agenten waren vriendelijk en vroegen ons beleefd op te krassen, want we hadden geen toelating om daar onze bestelwagen te stationeren en om onze nep Rock Stranger op de dijk te plaatsen”, aldus student Simon Van de Putte.

Studenten plaatsen 'kleine zwarte Rock Stranger' bij grote broertjes in Oostende

Donderdag verdedigen Simon Van de Putte uit Oudenaarde, Tina Vanhooren uit Bredene, Delphine Vanhalemeersch uit Knokke en Kesley Vanneste uit Zwevegem hun eindwerk op school.

(ML)