Street art voor Compact Disk Dummies in Waregem

De eerste mural ooit in groot Waregem
Redactie KW

Het is een droom die ze eigenlijk een jaar geleden, met de release van debuutalbum Silver Souls, al wilden realiseren, maar door de drukte op tafel bleef liggen. De droom werd nu toch werkelijkheid: Compact Disk Dummies hebben een eigen kunstwerk, en dat op de iconische muur naast de muziekacademie van Waregem. Dat is meteen een primeur: het is de eerste officiële mural ooit in Groot-Waregem.

Het kunstwerk is twintig meter lang en wordt gekenmerkt door een trompe l’oeil- effect dat door de reeds aanwezige nissen in de muur in de verf werd gezet. De muurschildering werd in samenspraak met The Crystal Ship vervaardigd door Sam De Buysscher van Toy Factory, die met zijn kleurrijke en speelse stijl mooi aansluit bij het werk van Compact Disk Dummies.

“Er zit erg veel beweging in het beeld, net als in hun muziek. Ik wou echt de dynamiek van de Compact Disk Dummies weergeven” aldus Sam De Buysscher.

Meer kleur in de straat

Op het werk zijn Lennert en Janus Coorevits te zien in hun typerende outfits en met hun herkenbare instrumenten. Terwijl ze achter elkaar aanhollen lijken ze als robots uit elkaar te vallen. De broers als elektronisch speelgoed: ook dat blijkt een terugkerend element te zijn. “Toen we vorig jaar onze plaat mixten in Londen, zag ik op straat reclame voor het nieuwe album van Oneohtrix Point Never. In plaats van affiches te laten drukken maakten ze street art met beelden uit de hoes van de plaat en de releasedatum erbij. Het prikkelde de verbeelding en we wilden allebei al lang wat meer kleur en rock’n roll in het straatbeeld van Waregem zien”, zegt Lennert.

Ze vallen als het ware uit elkaar
Ze vallen als het ware uit elkaar

In de muur zit ook een QR code verwerkt die met shazam kan worden gescand en die passanten en bezoekers zal doorverwijzen naar een fijn extraatje. De muur is sinds vrijdag 24 augustus in het straatbeeld te zien.

Studio Brusselhttps://www.facebook.com/studiobrussel/https://www.facebook.comFacebook1281

"Ja dadde. Dat is wat anders ze." Compact Disk Dummies zorgde voor de állereerste muurschildering in Waregem. Hoe reageren de inwoners?

Geplaatst door Studio Brussel op donderdag 31 augustus 2017

video1.0https://www.facebook.com/studiobrussel/videos/10156477183823056/500