Street art van Jools siert gevel van schoonheidsinstituut Babor in Sint-Eloois-Winkel

Hanne Vandecasteele (links) schakelde kunstenares Julie 'Jools' Vercruysse in om street art aan te brengen. © foto JS
Redactie KW

Schoonheidsspecialiste Hanne Vandecasteele van Babor Institute schakelde deze week de Izegemse kunstenares Julie ‘Jools’ Vercruysse in om street art aan te brengen op de gevel van haar zaak langs de Gullegemsestraat. “Op deze manier willen we, zelfs nu de zaak gesloten is, toch een vleugje positiviteit brengen.”

Dit weekend zou Hanne Vandecasteele (34) van Babor Institute normaal gezien de vierde verjaardag van haar zaak vieren. Door de coronacrisis is het schoonheidsinstituut momenteel echter verplicht gesloten. Via online, via een vaste afhaaldag en door thuislevering probeert Hanne haar klanten toch te bereiken.

“We blijven niet bij de pakken zitten, maar hopen natuurlijk snel de deuren opnieuw te mogen heropenen”, aldus Hanne.

Zij zocht de voorbije periode naar een manier om haar zaak toch nog wat extra in de kijker te zetten. Uiteindelijk kwam ze uit bij kunstenares Julie Vercruysse uit Emelgem. “Ik hoorde leuke zaken over haar van mijn broer die Julie kent en ook op haar Instagrampagina ‘Jools Pent en verft’ vond ik leuke ontwerpen terug.”

“Wie straks het instituut verlaat, zal zich als herboren voelen”

Vorige week werd een grote stelling geplaatst aan de gevel van het schoonheidsinstituut. De voorbije dagen werkte Julie het ontwerp voor de street art uit. Op de witte gevel van de zaak prijkt inmiddels een grote afbeelding van een vrouw.

“Hoe meer men naar boven kijkt, hoe meer kleur men ziet. Wie straks uit het schoonheidsinstituut komt voelt zich echt als herboren”, legt Julie haar kunstwerk uit.

Vraag van bedrijven

Hanne Vandecasteele is alvast heel tevreden met de creatie. “Heel wat bedrijven vroegen in het verleden om al reclame aan de witte muur te mogen hangen. Ik heb nu echter gekozen voor iets dat uitstekend past bij de zaak. Het ontwerp straalt ook positiviteit uit, wat natuurlijk heel belangrijk is in deze moeilijke periode.”

Voor kunstenares Jools is het de tweede streetartopdracht in enkele weken tijd.

Onlangs realiseerde ze in opdracht van de Roeselaarse schepen van cultuur Dirk Lievens (CD&V) een muurschilderij op de zijgevel van het schermkot van de Verenigde Vrienden in Rumbeke. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier