Straffe namen op Dranouter Zomersessies

Absynthe Minded is één van de vele toppers op de Zomersessies (Foto Belga) © belga
Redactie KW

Het Dranouter Festival mag dan wel geannuleerd zijn, de organisatie voorziet een waardig alternatief met intiemere optredens tot 200 man. De namen voor juli zijn alvast veelbelovend.

Wie deze zomer de festivals en vooral dan de gezellige sfeer van Dranouter Festival mist, hoeft niet te wanhopen.

Onder de naam Dranouter Zomersessies biedt Dranoeter vzw je in juli en augustus enkele concertdagen aan met live muziek. Tickets zullen te koop zijn vanaf donderdag 18 juni om 10 uur via de website van Festival Dranouter.

Snel zijn

De Zomersessies met Brihang+Froze en een van de twee Zomersessies met Kapitein Winokio, die vorige week vrijdag aangekondigd werden, waren razendsnel uitverkocht. Op vrijdag 10 juli treedt Portland op, samen met Dries. Op zaterdag 11 juli is het dan weer de beurt aan Yevgueni, Mooneye en Willy Organ. Op zondag 12 juli komt Portland nog eens langs, met aansluitend de Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees. De derde band die dag wordt nog aangekondigd.

Een week later, op vrijdag 17 juli, is het de beurt aan Geike Arnaert, Tiny Legs Tim en Fokkersvreugde. Op zaterdag komen Faces On TV, The Calicos en Renée langs. Het feestweekend wordt op zondag 19 juli afgesloten met Geike, Meskerem Mees en The Bonnie Blues.

Tickets per contactbubbel

Op vrijdag 24 juli is het tijd voor het stevigere werk met Absynthe Minded en aansluitend Lee Anderson, het alter ego van Leander van het Groenewoud, zoon van… Op zaterdag 25 juli staan The Bony King of Nowhere geprogrammeerd, samen met Junior en een derde band die nog wordt aangekondigd. Voor zondag 26 juli staan er ook al twee namen in de steigers: Stef Kamil Carlens en De Cauter Trio.

Per Zomersessie zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. De organisatie raadt aan om ‘per contactbubbel’ te bestellen, wat de voorbereidingen naar eigen zeggen makkelijker maken. Per bestelling kan je dus maximum tien tickets aankopen. Dat kan via www.festivaldranouter.be.

De organisatie maakt zich overigens sterk dat ze de perfecte balans hebben gevonden tussen een goeie service en alle veiligheidsmaatregelen. “We werken met een open tent, de bars zijn breed waardoor we een goeie flow kunnen garanderen en het gaat om zitplaatsen”, klinkt het bij persverantwoordelijke Sofie Pauwels. “Met het opgelegde aantal van 200 mensen in het publiek houden we ons aan de voorschriften. We volgen die overigens op de voet op, mochten er daar nog wijzigingen voorvallen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier