Straffe cast voor West-Vlaamse fictiereeks ‘Onder vuur’ op Eén

De cast bevat voornamelijk West-Vlaamse acteurs en actrices. (Foto VRT)
De cast bevat voornamelijk West-Vlaamse acteurs en actrices. (Foto VRT)
Bert Vanden Berghe

Onze provincie blijft het geweldig goed doen op vlak van fictie voor primetime. Productiehuis Geronimo is in Oostende gestart met de opnames van ‘Onder Vuur’ dat dit najaar te zien is op Eén.

Deze week startte Eén met opnames voor de gloednieuwe fictiereeks ‘Onder vuur’. De actievolle dramareeks draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. ‘Onder vuur’ speelt zich af in Oostende en heeft een topcast met onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen. De reeks wordt gemaakt door productiehuis Geronimo. Dat wordt gerund door – u raadt het al – twee West-Vlamingen.

Spannend verhaal

Het verhaal draait rond de Oostendse Post Oosteroever, een kleine brandweerpost met veel karakter. Ondanks hun eigenwijze stijl is hun werk steeds van hoog niveau. Het redden van een mensenleven gaat voor op regels. Maar wanneer de luitenant Patrick (vertolkt door Sam Louwyck) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor…

Dominique (Lien De Graeve) valt als nieuwe luitenant Post Oosteroever binnen. Ze wil de ‘cowboys’ omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft. Wanneer er door fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan.

Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega’s en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne… Elke week brengt Onder Vuur nieuwe verhalen en rukt het korps uit op interventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven hun kazerne hangt.

Het scenario van Onder vuur is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier en Bjorn Vandeneynde. De reeks wordt geregisseerd door Joost Wynant. De reeks kwam tot stand dankzij de medewerking van stad Oostende.

Heftige bootcamp voor de acteurs

Onder vuur draait rond het reilen en zeilen van een eigenzinnig brandweerkorps in Oostende. De cast kreeg een heuse bootcamp door Brandweer zone 1 (Brugge), zodat ze zich nog beter kunnen inleven in hun rol en een beter zicht krijgen op de uiteenlopende situaties waarin brandweermannen en -vrouwen zich kunnen bevinden. De cast leerde met de uitrusting omgaan, branden blussen, duiken, interventies doen met gevaarlijke stoffen, auto’s openknippen, en nog zo veel meer.

Onder vuur is in het najaar van 2021 te zien op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier