Steven H & de Korte Zotten combineren West-Vlaamse rap met metal

Redactie KW

‘Sorry da’k leve’, ‘Ouder en vetter’ en ‘Makt ui geen illusies’. Met deze nummers wil Steven H & de Korte Zotten het publiek omverblazen tijdens een debuutoptreden in Den Trap.

De nieuwe band liet zich inspireren door de Amerikaanse metalgroep Body Count. “Zij combineren Amerikaanse rap met metal, wij kiezen voor West-Vlaams”, zegt Steven Heyse, alias Steven H die al tien jaar solo optreedt en nu Lwosveld, Spelmoaker en Ofbreker alias de ‘Korte Zotten’ naast zich op het podium krijgt. “Je kan het een rare combinatie vinden, maar in de studio klinkt het echt goed.”

De echte namen van die Korte Zotten worden niet gegeven. “Dat is deel van ons concept”, zegt Steven. “We willen iets mysterieus creëren en tegelijk agressie uitstralen. Dat is ook de reden waarom twee van onze bandleden een bivakmuts dragen. Zelf sta ik in een strak maatpak op het podium. Het contrast kan niet groter zijn.”

Belgische metalband

Volgens Lwosveld zijn de muzikanten echter niet van een klein kaliber. “Mijn twee collega-Korte Zotten spelen in een gerenommeerde Belgische metalband die toert over de hele wereld. We zouden dat ook kunnen uitspelen om meteen meer bekendheid te verwerven, maar we doen dat bewust niet. Die twee zaken staan volledig los van elkaar.”

Naar de naam de ‘Korte Zotten’ moest volgens het trio niet lang gezocht worden. “We zijn ook echt drie korte zotten”, lacht Lwosveld. “Als we in de studio aan een nieuw nummer werken, kan het er nogal luid aan toe gaan. We zeggen graag onze mening. We maken geen ruzie, maar discussies om tot de juiste ‘sound’ te komen, zijn er wel.”

De band treedt op 10 november voor de eerste keer op in Den Trap in Kortrijk.

(NV – foto NV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier