Starlight Musical Productions vzw viert tienjarig bestaan met zelfgeschreven musical

Starlight Productions brengt voor het eerst een eigen musical met mensen uit de regio. © LC
Paul Bruneel

Starlight Musical Productions vzw is al tien jaar in de weer met het organiseren van musicals met mensen uit Middelkerke en de ruime regio. Na altijd bestaande verhalen te hebben bewerkt wordt nu, naar aanleiding van het jubileum, voor het eerst een zelfgeschreven stuk gebracht: ‘Joelia’, geschreven door Koen Appels.

“Het is een gewaagde uitdaging en het wordt meteen ook een heel bijzondere productie die de naam Joelia meekreeg”, zegt voorzitter Jurgen Ollevier. “Het wordt een eigentijds verhaal van een meisje dat droomt van een musicalschool.” De voorbereidingen zijn al aan de gang sinds vorig jaar. Het verhaal werd geschreven door Koen Appels die ook regisseur Rik Lamote zal bijstaan. De muziek wordt gecomponeerd door Gino Missiaen en Emily Pierre zal fungeren als zanglerares. Anse Warmoes is choreografe van dienst en Sarah Baert zal de uitspraak van de cast bijschaven waar nodig. Wat de organisatie betreft, is alles klaar maar uiteraard kan een musical niet worden opgevoerd zonder zij die het moeten waarmaken op het podium.”

In Krokusvakantie 2021

“Op zaterdag 18 en zondag 19 april worden daarom audities gehouden in het centrum De Branding in de Populierenlaan in Middelkerke. Iedereen vanaf 10 jaar kan hieraan deelnemen en van de kandidaten wordt verwacht dat ze toneel spelen, zingen en dansen en uiteraard ook dat ze zich engageren om beschikbaar te zijn op de repetities en de opvoeringen. De voorstellingen zijn gepland tijdens de krokusvakantie van 2021 in Middelkerke. Naast de podiumartiesten zijn er ook nog heel wat helpende handen nodig achter scène om mee te helpen bij de decorbouw, de grime en de kledij. De eerste musical met een eigen versie die gebracht werd was Peter Pan. Daarna volgden De Blauwe Vogel, Oliver en Reinaert. Onze vereniging is er voor iedereen, voor zowel jong als oud. En niet enkel voor groot talent, want wij willen ook klein talent een grote kans geven”, zegt voorzitter Jurgen Ollevier. “Ons doel is een platform bieden voor musicalcreaties met een sociaal-culturele basis voor groot Middelkerke.”

Het merendeel van de medewerkers aan de musicals van Starlight Musical Productions vzw zijn mensen uit Middelkerke en de ruime regio en dat maakt het allemaal nog origineler. Ervaring is niet onmiddellijk een must maar het is wel wenselijk dat de cast kan zingen en dansen. De vzw slaagt er telkens opnieuw in om een tiental opvoeringen zonder problemen te laten plaatsvinden in een bomvolle zaal.”

Meermaals In de prijzen

Er werden de voorbije tien jaar ook al diverse prijzen behaald. Zo werd in de wedstrijd van Opendoek een Gouden Meeuw gewonnen met de eerste twee producties die werden gebracht en met het dierenepos Reinaert werden twee prijzen behaald.

Inwoners van Middelkerke of de ruime regio die zich aangetrokken voelen om deel uit te maken van de groep en volgend jaar willen schitteren op of achter het podium kunnen een kijkje nemen op de website www.starlight-musical.be. Daar is niet enkel alle info omtrent de audities te vinden, maar ook het hele verhaal van de vzw. Je kunt Starlight Musical Productions vzw ook vinden op Facebook.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.