Starlight Musical Productions uit Middelkerke viert tienjarig bestaan

Starlight Musical Productions vzw uit Middelkerke is 10 jaar jong en dat werd zaterdagavond gevierd met een uitzonderlijk feestje.

Starlight Musical Productions viert 10 jarig bestaan. © LC

“Het is een geweldige avond,” aldus ondervoorzitter van het gezelschap Rudy Baert. “We zijn vanmorgen om 9 uur samengekomen om de zaal klaar te maken voor ons jubileum. Wederom in de Branding in Middelkerke. Een feestje waar 130 castleden en medewerkers van de eerder vertoonde musicals uitgenodigd zijn. De vereniging bedankte het gemeentebestuur, de cultuurraad en de medewerkers van de cultuurdienst en Centrum De Branding voor alle steun en samenwerking het voorbije decennium. Daarna wordt er aangeschoven aan het buffet. Tijdens het diner wordt er gezorgd voor een vleugje muziek uit de vijf musicals die we al speelden. Deze keer gezongen door jongeren, die de liedjes in een nieuw jasje hebben gestoken.”

“Ook onze huiscomponist Thomas Vanhauwaert uit Oudenburg staat in de kijker.” Deze professionele muzikant schreef de muziek voor vier van de vijf musicals van Starlight Musical Productions vzw. Hij won voorbije zomer nog een Gouden Meeuw van OpenDoek voor zijn muziek voor Reinaert. “Normaliter zou Thomas vanavond spelen in spektakelmusical 40-45, maar dat liet hij schieten om samen met ons deze speciale dag te vieren. Ook stellen we onze zesde musical voor die aan het begin van de krokusvakantie 2021 in première gaat. “Het nieuwe stuk wordt helemaal anders dan de vijf voorafgaande musicals uit (Peter Pan, De Blauwe Vogel, de Avonturen van Tom Sawyer, Oliver en Reinaert). Want deze keer zullen we een eigen geschreven verhaal spelen. En dat voor de allereerste keer. We zijn van 0 begonnen. Een grote uitdaging, maar die wilden we aangaan voor ons 10-jarig bestaan. Het nieuwe verhaal zal Julia Starlight Fairytale heten. Een eigentijds verhaal. Binnenkort zullen er audities plaatsvinden voor onze nieuwste musical. Vanavond willen we vooral zo weinig mogelijk werken en zoveel mogelijk genieten van een wandeling door de geschiedenis van Starlight Musical.”

(RDB-foto LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.