Stabiele Geborgenheid in ere hersteld én voorzien van QR-code

© CHH
Redactie KW

In november 2019 vernielden vandalen het beeldhouwwerk ‘Stabiele Geborgenheid’ in het park van Heule. Luc Verbeke restaureerde het kunstwerk en nu staat het beeld terug in het park.

Het kunstwerk ‘Stabiele Geborgenheid’ dateert van 1971 en is van de hand van kunstenaar Luc Decroubele. De titel ‘Stabiele Geborgenheid’, geeft een goede duiding bij de betekenis. De stenen blokken sluiten perfect op elkaar. Het kunstwerk baadt in een sfeer van rust en evenwicht. De Goochelclub Magic Cycle van Heule is peter van het kunstwerk.

Kunstenaar Luc Verbeke Luc Verbeke herstelde het vernielde kunstwerk in opdracht van de stad. De herstelling van het kunstwerk ging vlotjes”, vertelt hij. “Ik heb alle stukken van het beeld kunnen recupereren.” Luc Verbeke is niet aan zijn eerste herstelling toe. In het verleden restaureerde hij al andere beelden en monumenten voor de stad.

Voor het eerst is een QR-code voorzien bij een kunstwerk. Zo kunnen bezoekers en toeristen met hun gsm de code scannen. Ze komen dan op beeldbank.kortrijk.be terecht waar de uitleg van het kunstwerk te lezen is. “De QR-codes komen er op algemene vraag van inwoners en geïnteresseerden om via deze weg info te verkrijgen over de kunstwerken die de stad rijk is”, zegt Kortrijks schepen van Cultuur Axel Ronse. “In de toekomst worden alle beelden in Kortrijk voorzien van een QR-code.” Tineke van Heule, Metamorfose, de Vlasvrijertjes, Tormento en een hart voor Overleie zijn de eerstvolgende.

“Het beeld is in ere hersteld. Hopelijk blijven de vandalen weg en gaat iedereen met respect om met onze kunstwerken”, besluit schepen Axel Ronse. (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.