Spi’riet organiseert een festival voor het goede doel in Torhout

De organisatoren van de vzw Spi'riet samen met een delegatie van Tordale, een van de goede doelen. © Foto JS
Johan Sabbe

De vzw Spi’riet, die tal van muziekstijlen promoot, organiseert al voor de vierde keer zijn muziekevenement Spi’riet Presents. Dat gebeurt op zaterdag 28 april om 19 uur in de gebouwen van de campus Go! Eureka in de Rijselstraat.

De deuren gaan al om 18 uur open. De toegangsprijs bedraagt maar 5 euro in voorverkoop en 10 euro de avond zelf. Ook de drank tijdens de optredens wordt goedkoop verkocht: tegen amper 1,50 euro per consumptie. “Dat kan dankzij de steun van onze sponsors, die wij heel dankbaar zijn”, zegt voorzitter Kris Vergote. Hij vormt het Spi’riet-bestuur samen met secretaris Dirk Crevits, penningmeester Stijn Crevits, webmaster Evelyne Vergote en trouwe medewerker Hans Eecloo.

Er treden op zaterdag 28 april vier bands op: Dreun (het muzikale project van Tordale), Cosy Corner (een niet-alledaagse coverband), Cruiser (een David Bowie-coverband) en De Toâpe Geraapte (een ambiance-coverband). De tickets zijn in Torhout te koop in het Argenta-kantoor Leen Tanghe in de Aartrijkestraat en in de lingeriezaak Siertex in de Oostendestraat.

Vier projecten steunen

Traditioneel houdt Spi’riet de geboekte winst van de festivalavond niet voor zichzelf. Dit jaar worden er maar liefst vier verschillende goede doelen gesteund: Oranje Zedelgem, Zonnehart Aartrijke, Tordale Torhout en het Kansenfonds van Go! Eureka Torhout.

“We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan waardevolle projecten”, aldus Kris Vergote. “En dat we tegelijkertijd de muziekliefhebbers een aangename avond kunnen aanbieden tegen een bijzonder lage toegangsprijs. We staan er zelf van te kijken dat onze festivalavond al aan zijn vierde editie toe is. Wat vliegt de tijd. Onze vereniging bestaat sinds mei 2015 en serveert uiteenlopende muziekstijlen: van a capella tot blues en rockcovers. Met Spi’riet Presents zetten we de livemuziek in de kijker en nodigen we vooral groepen uit de eigen regio uit, die we graag een podium willen geven. De naam Spi’riet van onze vzw is gebaseerd op onze leuze: That’s the spirit.” (JS)

Voor info: http://www.spiriet.be of de Facebook-pagina van de vzw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.