‘Sorry voor alles’ met Hélène uit Tielt: “Ik ga morgen mijn hersenen laten scannen”

Hélène in de studio bij Adriaan Van den Hoof: "Sowieso lijkt mij dit een programma waarvan ze geen tweede seizoen kunnen maken". © vrt
Redactie KW

Ook gezien deze zondagavond hoe Hélène, een 24-jarige vastgoedconsulente uit Tielt, het slachtoffer was bij ‘Sorry voor alles’ op Eén? Hier enkele hoogtepunten van de aflevering.

Hélène was de kandidate die tot nu toe het dichtst tot bij een mogelijke onthulling kwam. Gelukkig konden haar vrienden en familie het hele complot toch stilhouden en werd ze na een eerder bizarre maand in de studio door hen verrast. “Wat is dat toch allemaal? Ik ga morgen mijn hersenen laten scannen!”

Hélène heeft samen met haar vriend Jeroen recent een huis gekocht in Tielt. “In de periode maart-april waren we nog volop ons huisje aan het schilderen, toen de opnames achter mijn rug plaatsvonden“, zegt ze. Hélène werkt als zelfstandig vastgoedmakelaar in Waregem, waar ze onder de vlag van Imex een eigen vastgoedkantoor heeft.

Achterdochtig

Had ze niet in de gaten dat ze in het voorjaar een maand werd gefilmd? “Ja en neen. Als ik de aflevering nu terug bekijk, had ik het wel kunnen weten. Ik was de enige die gek werd, de rest van mijn omgeving bleef ondanks alle eigenaardigheden normaal verder doen, alsof er niets is gebeurd. Ik ben nogal achterdochtig en iedereen die mijn pad kruiste die maand heb ik opgezocht en al snel werd mij duidelijk dat een groot deel van hen werkte voor Warner Bros(het productiehuis dat ‘Sorry voor alles’ maakt, red.). Maar dat ze mij een hele maand stiekem filmden en een programma rond mij maakten, dat had ik nooit durven denken. Had de maand echter langer geduurd, dan was ik zeker nog verder op onderzoek gegaan. Het duurde net lang genoeg.”

Dat ze mij een hele maand stiekem filmden en een programma rond mij maakten, dat had ik nooit durven denken

Hoe kijkt ze nu terug op het avontuur? “Het was een super ervaring. De eerste dagen na de aflevering heb ik toch even moeten bekomen. Zou ik het opnieuw doen? Ik zou mij zeker nog eens inschrijven voor een quiz, wat origineel ook de bedoeling was. Ik had mij met mijn beste vriendin Charlotte ingeschreven voor een quiz, maar we kregen bericht dat we niet geselecteerd waren. Tja, dat laatste was dus blijkbaar een leugen. Dus zo’n quiz zou ik zeker weer doen, maar mijzelf een hele maand laten volgen… Ik weet het niet. Sowieso lijkt mij dit een programma waarvan ze geen tweede seizoen kunnen maken.”

De hoogtepunten op een rijtje:

1. Verrassing in het pashokje

Hélène zakt speciaal met haar vriendin Charlotte af naar Mechelen voor een stockverkoop van enkele van haar favoriete kledingmerken. Haar vriendin krijgt de opdracht om Hélène zo snel mogelijk in een pashokje te krijgen met wat kleren. Maar van zodra Hélène het gordijn achter zich dicht trekt… schiet de wand achter haar de hoogte in.

Hélène herpakt zich snel van een eerste schrik en loopt recht op Adriaan en haar vrienden en familie af en begint zo aan het spel van haar leven.

2. Ja zeggen, nee bedoelen

In de eerste ronde “Gezegd is gezegd” test Sorry voor alles of Hélène een vrouw van haar woord is. Tijdens een selectiegesprek voor het neptelevisieprogramma dat als smoes voor Sorry voor alles dient, benadrukt Hélène dat ze een vrouw van haar woord is: “Ik zeg altijd mijn gedacht. Ik ga nooit ja zeggen als ik nee bedoel.”

Sorry voor alles zet Hélènes vriendinnengroep aan het werk en vraagt hen een aantal erg lelijke schilderijen te maken en zet een expositie op poten. Hélène komt met haar zussen naar deze expositie en laat vrij snel verstaan dat ze er maar niet te veel aan vindt. Maar wanneer de kunstenaar iets later bij haar komt, een emotioneel betoog over zijn werken afsteekt, en haar vervolgens vraagt wat ze ervan vindt, zegt Hélène toch het werk mooi te vinden: Ik vind dit bijvoorbeeld esthetischer en emotioneler in waarde dan bijvoorbeeld de Mona Lisa.

3. Marleen Merckx schotelt Hélène een wormenburger voor

Hélène vertelt dat ze nooit een wormenburger zal opeten. Maar zal ze dat ook niet doen als haar favoriete Thuis-actrice Marleen Merckx voor haar neus staat en haar zo’n burger voorschotelt?

4. “Will Tura!”

De voorbije maand werd er een specifiek liedje vaak in het leven van Hélène gebracht: “Zeg eens meisje” van Paul Severs was heel vaak te horen op plaatsen waar zij ook was. Bij de kapper, in de winkel, op de radio…

Om te kijken of Hélène dit antwoord onthouden heeft, wordt Paul Severs erbij gehaald in de studio. Wanneer Adriaan hem erbij roept en aan Hélène vraagt of ze hem herkent… antwoordt zij enigszins overtuigd: “Will Tura!!!” Waarop Adriaan haar snel corrigeert… neenee, de geweldige Paul Severs!

5. “Ik ben toch niet zot, ik herken mijn eigen huis toch”

Dit is het filmpje waarbij de onthulling voor Hélène wel heel erg dichtbij kwam. Ze geniet met haar vriendin Charlotte van een helikoptervlucht. Eenmaal in de lucht vliegen ze boven haar huis… waarop Hélène plots een wel heel duidelijke boodschap kan lezen: op de straat staat de boodschap: “1ste passagiers luchtballon.”

En op haar dak liggen figuurtjes van een haan, een eend en een schaap. Hélène gelooft haar ogen niet en wil bij het landen zo snel mogelijk terug naar huis om te checken of ze dit alles wel goed gezien heeft.

Op het moment dat ze thuis aankomt, heeft het Sorry voor alles-team gelukkig alles al kunnen verwijderen. Hélène blijft verbaasd achter: Wat is dat toch allemaal? Ik ga morgen mijn hersenen laten scannen.

6. Koen Crucke overal… Of toch niet?

Is Koen Crucke echt naast Hélène in bed gekropen, zonder dat ze dit ooit gemerkt heeft? Het lijkt misschien wel even zo… maar het draait toch al snel uit naar een ander happy ending. Jo Vally organiseert samen met Hélènes vrienden een housewarming in haar huis – zonder dat zij het doorheeft.

Dit gebeurt op hetzelfde moment dat Hélène door haar zussen weg wordt gelokt naar de expositie van de kunstenaar in Ronde 1. Dat geeft het Sorry voor alles-team ook voldoende tijd om elk restje confetti stukje per stukje van de oprit te verzamelen…

7. Dan toch die Duivelse Koen Crucke?

Heel even lijkt het alsof Koen Crucke er dan toch is in geslaagd om naast Hélène in bed te kruipen. Maar in plaats daarvan, bemachtigt hij haar autosleutels en vertrekt hij met haar wagen naar Amsterdam.

8. Kat Bijou op reis naar Parijs

Koen Crucke doet nog een laatste poging om naast Hélène in bed te kruipen. Bijna lukt het… totdat blijkt dat Koen gewoon naast Hélènes vriend Jeroen in bed is gekropen. Maar wat is er dan wel echt gebeurd? Hélènes kat Bijouke zit op dat moment gezellig met Koen Crucke op een hotelkamer in Parijs – met zicht op de Eiffeltoren.

9. Hélène gaat naar huis met geweldige prijzen

Een gin-tonic pakket, een hoop gratis hamburgers, een weekend aan zee met haar vriendinnen, een weekend Berlijn en alle telefonie- en televisie gratis en voor niets? Dat neemt Hélène mee naar huis na haar deelname aan Sorry voor alles.

(MLT/RDC-foto’s vrt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.