Smoking General uit Menen pakt uit met full-cd

Redactie KW

Zaterdag stelde Smoking General zijn eerste album ‘Lost and found’ voor in ‘t Joc in Ieper. In het voorprogramma kon je genieten van de RG’s en de Ieperse band Get Done.

“Lost and Found is een van de nummers op de cd. Het past het best bij de cover en is een nummer dat er uitspringt. Persoonlijk vind ik het zelfs een van de betere nummers”, motiveert Sarah Platteau, leadzangeres van Smoking General. “Maar als je die vraag aan de andere bandleden zou stellen, krijg je misschien een ander antwoord.”

Sarah is trots op het eerste album: “Het is onze eerste full-cd. Vroeger hadden we een demo maar ondertussen zijn we zo sterk geëvolueerd dat die demo niet meer representatief was. We klinken al helemaal anders. Vrienden vroegen ook telkens weer wanneer we een echt album zouden uitbrengen. We hebben er lang over gedaan om de nummers bijeen te sprokkelen en de cd op te nemen. We wilden echt dat het perfect was.”

Feel good-muziek

Smoking General bestaat uit Sarah Platteau uit Vlamertinge, Tom Neirynck uit Zulte en Menenaars Laurent Delbecque en Björn Lescouhier. De groep kiest voor stevige feel good-muziek met no-nonsenseteksten. Sarah omschrijft de teksten als recht voor de raap: “Onze liedjes gaan vooral over de liefde maar zonder ingewikkeld of melig te doen.”

“Vorig jaar hadden we het geluk om op festivals als Grensrock en op de Muzikale dinsdagen in Ieper te mogen staan. We hopen dat die trend zich een beetje doorzet. Kleinere feesten zijn heel fijn, maar zo’n festival is toch nog altijd iets specialer.”

Pit-weekend Menen

Smoking General koos voor de release van de cd niet voor niets voor Ieper. “Het klopt dat we goed in de markt liggen in Menen maar ik ben zelf van Ieper en dus willen we ook die grenzen verleggen. Wie er op de release niet bij kan zijn, kan ons op zaterdag 7 februari op het Pit-weekend in Menen aan het werk zien.”

Sarah vertelt dat de groep ondertussen al aan een nieuw project werkt. Ze gaan een videoclip maken bij een van de nieuwere nummers op het album. “We hopen natuurlijk ook op airplay maar dat is iets moeilijker te realiseren. De cd kost via iTunes 9 euro. Op optredens betaal je 12 euro.”

(Lien – GF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie van vrijdag 23 januari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.